Rachel Grant

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Rachel Grant
Tikras vardas Rachel Louise Grant de Longueuil
Gimė 1977 m. rugsėjo 25 d. (46 metai)
Luzonono sala, Filipinai
Šalis Anglija
Filipinai
Žymesni vaidmenys
Peaceful Fountains of Desire
(„Pasveikink mirtį kitą dieną“, 2002 m.)

Reičelė Grant (angl. Rachel Grant, g. 1977 m. rugsėjo 25 d. Luzonono sala, Filipinai) – filipiniečių kilmės Didžiosios Britanijos aktorė, TV laidų vedėja, rašytoja ir visuomenės veikėja.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Reičelė gimė Filipinuose, Lusono saloje, buvusio gydytojo brito, barono titulą turinčio Michaelo Granto ir filipinietės Isabel Padua-Grant šeimoje, kurioje taip pat augo seserys Angela (g. 1974 m.), Rebecca (g. 1981 m.) ir pusbrolis David-Alexander (g. 1984 m.)

Netrukus po Reičelės gimimo šeima persikėlė į Didžiąją Britaniją ir apsistojo Notingeme, kur visos 3 seserys lankė šokius. Vėliau vyresnioji Angela tapo agentūros „CalCarries“ modeliu ir baleto mokytoja, atidariusia savo vardo mokyklą („Angela Grant School of Dance“), o jauniausioji Rebecca – aktore.

Reičelė yra laimėjusi grožio konkursą „Miss Hawaiian Tropic“ ir vėliau kaip ambasadorė apkeliavusi daugiau kaip 50 pasaulio šalių, skatindama įvairias socialines bei ekologines akcijas. 2014 m. ji atidarė mokyklą Bani, Filipinuose, kurioje mokosi 150 nuo gamtos stichijų nukentėjusių vaikų.

2001 m. Reičelė buvo Andželinos Džoli veiksmo scenų dublerė filme „Kapų plėšikė Lara Kroft“.[1] Jos pirmasis savarankiškas vaidmuo kine buvo 2002 m. filme apie agentą 007 Džeimsą BondąPasveikink mirtį kitą dieną“. 2007 m. ji vaidino kartu su Jean-Claude Van Damme veiksmo filme „Until Death“.

Aktorė domisi ir yra įvaldžiusi tradicinius filipiniečių kovos menus Kali. Kiti jos vaidmenys – įvairiuose Britananijos televizijos serialuose („Emmerdale“, „Murder in Suburbia“ ir „Blue Murder“), TV reklamose, taip pat nedideli pasirodymai teatre.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „biography“. Nuoroda tikrinta 2015-03-17.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]