Nekaltieji nešvariomis rankomis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Nekaltieji nešvariomis rankomis

PavadinimasLes innocents
aux mains sales
Kilmės šalis Prancūzija
Italija
Vokietija
RežisieriusClaude Chabrol
Scenaristas (-ai)Claude Chabrol
VaidinaRomy Schneider
Rod Steiger
Metai1975
Žanrasdrama
Trukmė121 min.
Kalbaprancūzų
IMDb įrašas

Nekaltieji nešvariomis rankomis (pranc. Les innocents aux mains sales) – režisieriaus Claude Chabrol 1975 m. sukurtas filmas.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Romy Schneider – Žiuli Vomser
  • Rod Steiger – Luisas Vomseras
  • Paolo Giusti – Džefas Marle
  • Francois Maistre – komisaras Lami

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Filmo veiksmo vieta – Sent Tropezas Prancūzijos pietuose. Žiuli Vomser deginasi savo vilos kieme, į kurį nukrinta kaimyno Džefo Marle leidžiamas aitvaras. Jiedu susipažįsta ir Žiuli jį supažindina su savo vyru Luisu, vyresniu už ją 18 metų. Pastarasis, įnikęs į alkoholį, neslepia ketinių parduoti vilą ir išsikraustyti, nors ši idėja ir nepatinka žmonai. Greitai Žiuli ir Džefas tampa meilužiais, o jų galvoje gimsta planas nužudyti Luisą. Šis anksčiau turėjo savo verslą, kurį pardavė po patirto širdies smūgio, o su būsima žmona susipažino finansuodamas filmo kūrimą, kuriame vaidino Žiuli.

Po 3 savaičių Luisas padovanoja Žiuli naują automobilį. Vėl kalbėdamas apie tai, kad čia gyvendamas jis pernelyg daug geria, Luisas tvirtina, kad jiems būtina išsikraustyti. Apsvaigęs nuo alkoholio jis eina į savo kambarį, tuo tarpu Žiuli ir Džefas pradeda planuoti žmogžudystę.

Žiuli eina į vyro miegamąjį ir smogia šiam į galvą medine lazda. Tada nuplauna ją, nuneša į kambarį didelį plastikinį maišą ir, nusileidusi į pirmąjį aukštą, atsisėda svetainėje. Ji girdi triukšmą, sklindantį iš viršaus, tačiau neina žiūrėti, kas ten vyksta. Vėlai pro langą ji mato siluetą, nešantį į maišą įvyniotą kūną prieplaukos link. Užlipusi į viršų ir neradusi jame vyro kūno, Žiuli atsigula miegoti.

Ryte ji neberanda naujos mašinos, tik laišką kuriame Džefas rašo neva pasiskolinęs mašiną ir išvykęs kelioms dienoms į Italiją rinkti duomenų rašomai knygai. Ji skambina į policiją ir praneša, kad vyras, išplaukęs kateriu į jūrą, nesugrįžo namo. Šie netrukus randa tuščią katerį, o jame – daug tuščių viskio butelių. Žiuli pasakoja pareigūnams, kad vyras neturėjo priešų, paskutiniu metu bendravo su kaimynu Džefu, kuriam net paskolino automobilį. Jos nuomone, vyrą galėjo ištikti pakartotinas infarktas ir šis iškristi už borto. Jų kaimynė patvirtina, kad Džefas visą naktį namuose spausdino mašinėle, o Luisas paryčiais išėjo prieplaukos link su dideliu maišu. Surinkę duomenis, policininkai tikri, kad Luisas alkoholikas, o jo žmona greičiausiai turėjo meilužį.

Netrukus Žiuli gauna dar vieną laišką nuo Džefo, kuriame šis pasakoja, kad Luisas kateryje atgavo sąmonę, jiedu grūmėsi ir šis sulaužė jam nosį. Po kelių dienų nuėjusi į banką, Žiuli sužino, kad prieš dvi dienas vyras pasiėmė visus pinigus, iš saugyklos pasiėmė visus vertybinius popierius, o šeimos finansų patarėjas atskleidžia, kad jų namas parduotas.

Policija randa mašiną, sudaužytą nusiritus nuo olos, be to, iš gydytojo gauna informaciją, kad Luisas niekada nebuvo patyręs širdies smūgio. Jie pasidalina įtarimais, kad Žiuli su Džefu buvo meilužiai ir galėjo prisidėti prie jos vyro mirties, tačiau ji viską neigia, o jie neturi įrodymų.

Naktį namuose netikėtai pasirodo Luisas, kuris prisipažįsta žmonai, kad jau ilgą laiką nevartoja alkoholio ir simuliavo savo ligą bei girdėjo apie jos ir Džefo aptariamus planus juo atsikratyti. Tai jis, apsvaiginęs Džefą, paguldė jį į savo lovą ir būtent šiam Žiuli smogė lazda. Vėliau jis Džefo namuose spausdino mašinėle, vėliau nunešė kūną į katerį, šiam atgavus sąmonę, privertė pasirašyti prisipažinimą, o vėliau išmetė už borto. Tai jis rašė laiškus Džefo vardu ir paliko įkalčius policijai, kad šie imtų juos įtarti.

Nebeturėdama nei pinigų, nei meilužio, Žiuli tampa visiškai priklausomo nuo vyro. Jiedu tarsi vėl mėgina pradėti gyvenimą iš naujo, tačiau paaiškėja, kad Džefas taip pat gyvas ir Luisas apie tai visą laiką žinojo. Jis nesugabėjo nužudyti žmonos meilužio ir sumokėjo jam, kad šis išvyktų, tačiau Džefas visą laiką sekė Luisą, norėdamas sužinoti, kur šis slepia pinigus...