Migdolų pienas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Itališkas migdolų pieno butelis

Migdolų pienas – gėrimas, gaminamas iš vandenyje sumaltų migdolų. Naudojamas kaip pieno pakaitalas, populiarus veganiškoje arba pienui alergiškų žmonių mityboje. Nuo seno vartojamas Artimuosiuose Rytuose ir Vakarų Europoje.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Migdolų pieno naudojimas valgių gamyboje buvo plačiai paplitęs viduramžių Europoje, ypač Anglijoje. Jis minimas receptų knygose jau nuo XIV a. kaip sudėtinė tiek mėsiškų, tiek vegetariškų patiekalų, taip pat ir desertų dalis. Migdolų pienas buvo vienas iš pagrindinių pieno pakaitalų gavėnios laikotarpiu, kada ribojami gyvūniniai maisto produktai.[1]

Gamyba[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Migdolų pieną galima pasidaryti namuose, smulkiai sumalus brinkintus migdolus plaktuvu su vandeniu, nukošus tirščius ir pridėjus pagal skonį cukraus, druskos.[2] Jis taip pat gaminamas pramoniniu būdu, parduodamas įvairiose pakuotėse, būna tiek natūralaus, tiek ir vanilinio, šokoladinio ar kitokio skonio.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Oxford Symposium on Food & Cookery, 1986: The Cooking Medium. Oxford Symposium, 1987, p. 70
  2. „My Favourite Homemade Almond Milk + Step By Step Photos — Oh She Glows“. ohsheglows.com. 2014-07-24. Suarchyvuota iš originalo 2017-02-01. Nuoroda tikrinta 2017-03-08.