Kelias namo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Režisierius (-iai)Kristina Kunčinaitė
VaidinaNijolė Narmontaitė
Liubomiras Laucevičius
Adrija Čepaitė
Saulius Balandis
Mindaugas Capas
Liubomiras Laucevičius
Ridas Jasiulionis
Dalia Morozovaitė
Šarūnas Banevičius
Kilmės šalis Lietuva
Sezonų skaičius1
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Rolandas Skaisgirys
Trukmė25 minutės
Gamybos kompanijaVideometra
Transliacija
Originalus kanalasTV3
Originalus laikotarpis2011 m.

Kelias namo2011 m. vasario 3 d. per TV3 pradėtas rodyti lietuviškas serialas, išsiskiriantis didesniu dėmesiu ekologijai. Prodiuserių kompanija „Videometra“ sukūrė serialą, gavusi Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos aplinkos ministerijos finansinę paramą.

Tema[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Surinkta profesionalių aktorių komanda seriale rodo tradicinius konfliktus, kylančius vieniems norint saugoti gamtą, o kitiems į tai numojant lengva ranka. Serialo herojai kovoja su miškų teršėjais, brakonieriais ir neteisėtomis statybomis.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serialo pavadinimas – daugiaprasmis. Tai ir sūnaus sugrįžimas į gimtinę, ir neištikimos žmonos kelias namo, ir kelias į gamtą, kuria visi privalo rūpintis. „Kelias namo” pasakoja istoriją apie kelias skirtingas šeimas, narplioja ne tik asmeninių santykių, meilės trikampių ir prieštaringų jausmų peripetijas, bet ir atkreipia dėmesį į ekologines problemas.

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Pagrindinių įvykių sūkuryje atsiduria nacionalinio parko direktorius Bertulis, sąžiningai atsidavęs gamtai. Kai direktorių ant menčių paguldo liga, jo darbus perima jaunesnysis sūnus, prestižinius mokslus Anglijoje baigęs Gintas. Suaugusių vyrų gyvenimus tvarko mama – rūpestinga, iki įkyrumo gera moteriškė. Visai kitokia yra Kvedaro šeima. Jos nariai trokšta gauti Europos Sąjungos pinigų, atsiplėšti žemės iš nacionalinio parko. Niekur nedirbantis Kvedaro sūnus Paulius ruošiasi vestuvėms su parko direkcijoje svarbias pareigas užimančia Eglute. Nelaimei, šią jau senokai yra įsimylėjęs ir Bertulio sūnus.

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]