Juodoji našlė (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Juodoji našlė

PavadinimasBlack Widow
Kilmės šalis JAV
RežisieriusCate Shortland
Prodiuseris (-iai)Kevin Feige
Scenaristas (-ai)Jac Schaeffer
Ned Benson
KompozitoriusLorne Balfe
VaidinaScarlett Johansson
Florence Pugh
David Harbour
O-T Fagbenle
Olga Kurylenko
William Hurt
Ray Winstone
Rachel Weisz
Metai2021
ŽanrasMokslinė fantastika
Nuotykių
Veiksmo
Trukmė134 min.[1]
Kalbaanglų
PlatintojasThe Walt Disney Company
Biudžetas200 mln. JAV dol.[2]
Pajamos379,6 mlrd. JAV dol.
IMDb įrašas

Juodoji našlė (angl. Black Widow) – 2021 m. JAV mokslinės fantastikos filmas, sukurtas pagal „Marvelkomiksų veikėją Juodąją našlę. Filmą pagal Eric Pearson scenarijų režisavo Cate Shortland. Jame Scarlett Johansson vaidina Juodąją našlę kartu su Florence Pugh, David Harbour, O-T Fagbenle, Olga Kurylenko, William Hurt, Ray Winstone ir Rachel Weisz. Tai 24-asis „Marvel Cinematic Universe“ (MCU) filmas. Filmo veiksmas vyksta po „Kapitonas Amerika: Pilietinis karas“ įvykių, Juodoji našlė bėga nuo savo praeities, bet yra priversta su ja susidurti.

Tai pirmasis MCU ketvirtosios fazės filmas, kurio išleidimo data dėl COVID-19 pandemijos buvo tris kartus atidėta nuo pradinės 2020 m. gegužės mėn. datos. Filmas sumušė kelis pandemijos kasos rekordus ir visame pasaulyje uždirbo daugiau nei 379 mln. dolerių. Filmas sulaukė teigiamų kritikų atsiliepimų, buvo giriami aktorių, ypač Johansson ir Pugh, pasirodymai ir veiksmo scenos.[3][4]

Vaidmenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Black Widow (12A)“. British Board of Film Classification. Suarchyvuota iš originalo 2021-06-29. Nuoroda tikrinta 2021-06-29.
  2. Rubin, Rebecca (2021-07-07). „Box Office: 'Black Widow' Poised to Race Past 'F9's' Pandemic Record Debut“. Variety. Suarchyvuota iš originalo 2021-07-07. Nuoroda tikrinta 2021-07-07.
  3. Black Widow. Rotten Tomatoes. Fandango Media
  4. Black Widow. Metacritic. Red Ventures