Cannibal Corpse

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Cannibal Corpse

Koncerto metu 2007 m.
Biografija
KilmėBufalas, JAV
ŽanraiDeath metal, brutal death metal
Aktyvumo metai1988–dabar
Įrašų kompanijaMetal Blade, Sony BMG
Svetainėwww.cannibalcorpse.net
Nariai
George „Corpsegrinder“ Fisher
Pat O'Brien
Rob Barrett
Alex Webster
Paul Mazurkiewicz
Buvę nariai
Jeremy Turner
Jack Owen
Bob Rusay
Chris Barnes

Cannibal Corpse yra death metal grupė iš JAV, susikūrusi 1988 metais. Grupė yra išleidusi 10 studijinių albumų bei 1 DVD. Išpopuliarėjo su albumais Butchered at Birth (1991) ir Tomb of the Mutilated (1992). Grupė pasaulyje pardavė per 1 mln. albumų[1], iš jų virš 560 000 JAV[2].

Cannibal Corpse dažniausiai užsitraukia visuomenės nešlovę dėl siaubo fantastikos tematikos albumų viršelių bei dainų tekstų, kuriuose dažnai apdainuojamas kraujas, luošinimas, žmogžudystė, kankinimas ir mirtis. Kai kuriose šalyse dėl viršeliuose vaizduojamo seksualumo ir smurto, albumai cenzūruojami ar visai uždrausti.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Cannibal Corpse susiformavo iš trijų iširusių Bufalo death metalo grupių: Beyond Death (Webster, Owen), Leviathan (Barnes) ir Tirant Sin (Barnes, Rusay, Mazurkiewicz). Pirmą kartą scenoje pasirodė 1989 m. Bufalo „River Rock Cafe“ kavinėje, netrukus po to, kai buvo įrašyta 5 kūrinių demo kasetė. Tais pačiais metais grupė pasirašė sutartį su JAV įrašų kompanija Metal Blade. Debiutinis albumas Eaten Back to Life išleistas 1990 m. rugpjūtį.

1995 m. dėl muzikinių nesutarimų iš grupės išmestas vokalistas Chris Barnes (šiuo metu savo pareigas atliekantis Six Feet Under grupėje). Jo vietą užėmė iš Monstrosity atėjęs George „Corpsegrinder“ Fisher.

Nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dabartiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Buvę[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Cannibal Corpse diskografija.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]