Būkime kartu

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Siemens arena

Būkime kartu – socialinis – informacinis – kultūrinis renginys. Tai labdaros koncertas ir apdovanojimai. „Būkime kartu“ pradėtas rengti 2005 metais. Oganizatoriai – „Penktas kanalas“ ir Lietuvos žmonių su negalia sąjunga. Renginys vyksta kiekvienų metų rudenį, Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

Renginio pasiekimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Renginys „Būkime kartu“ pripažintas didžiausiu žmonėms su negalia skirtu renginiu.[reikalingas šaltinis] Pirmasis „Būkime kartu“ renginys, vykęs 2005 metais, pateko į Lietuvos rekordų knygą kaip daugiausia negalią turinčių žmonių į vieną vietą surinkęs renginys. „Būkime kartu“ tapo masiškiausiu neįgaliųjų renginiu. „Siemens“ arenoje tada apsilankė net 5448 negalios paliesti žmonės. Iš viso renginį stebėjo 12 tūkstančių žmonių.

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Trejus metus vykstančiame socialiniame – informaciniame – kultūriniame renginyje „Būkime kartu“ apdovanojami labiausiai nusipelnę tų metų neįgalūs žmonės – įvairios fizinės, psichinės arba protinės negalios žmonės, kurie nepaisydami savo negalios, turi didelių pasiekimų gyvenime, moksle, sporte ar darbe. Taip pat apdovanojami labiausiai prisidėję prie neįgaliųjų integracijos į visuomenę.

Nominantus atrenka speciali Atrankos komisija. Kasmet Lietuvos žmonių su negalia sąjunga kviečia metų neįgaliųjų nominacijų atrankos komisijai teikti labiausiai nusipelniusių įvairių miestų arba rajonų neįgaliųjų kandidatūras. Taip pat šiam renginiui neįgaliųjų meno kolektyvai kviečiami siūlyti koncertinius numerius. Specialiai „Būkime kartu“ koncertui paruošiami bendri žmonių su negalia ir populiarių Lietuvos atlikėjų pasirodymai. Lietuvos atlikėjai šiame renginyje koncertuoja nemokamai. Renginį, skirtą integruoti „sveikuosius“ į neįgaliųjų gyvenimą ir padėti keisti „sveikųjų“ požiūrį neįgaliųjų atžvilgiu, globoja pirmoji šalies dama p. Alma Adamkienė.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]