Assassin's Creed Nexus

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Assassin's Creed Nexus
Kūrėjas Ubisoft
Leidėjas Ubisoft
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius Chris Tilton
Išleidimo data 2023 m. lapkričio 16 d.
Žanras (-ai) Veiksmo-nuotykių, stealth
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai {{{reitingai}}}
Platforma Meta Quest 2
Meta Quest Pro
Meta Quest 3
Versija {{{versija}}}
Variklis {{{variklis}}}
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Assassin's Creed
{{{svetainė}}}

Assassin’s Creed Nexus – virtualios realybės akiniais paremtas veiksmo-nuotykių žanro kompiuterinis žaidimas, sukurtas ir išleistas „Ubisoft”. Kaip kompanijai „Meta“ priklausančios virtualios realybės įrangos linijos „Meta Quest“ ekskliuzyvas buvo pristatytas 2023 m. lapkričio 16 d.

Tai pirmasis „Assassin’s Creed“ serijos žaidimas, sukurtas išskirtinai virtualios realybės įrenginiams ir perteikiamas iš pirmojo asmens perspektyvos. Užuominos apie žaidimo vystymą pasigirdo dar 2020 m. viename iš „Facebook“ organizuojamų renginių.[1] Po išleidimo iš apžvalgininkų sulaukė daugiausiai teigiamų atsiliepimų.[2]

Apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šiame žaidime vėl sugrįžtama prie ankstesnių „Assassin’s Creed“ žaidimų herojų: Ecijo Auditorės, Konoro Kenvėjaus ir Kasandros. Neįvardintas programišius (hacker) pasamdomas slapta dalyvauti vienoje iš „Abstergo“ korporacijos vykdomų programų, kurios tikslas yra surinkti Isu mašinos fragmentų kodus ir perkelti juos į Animus, tokiu būdu sukuriant itin galingą kompiuterį, pajėgų nuspėti ir valdyti žmonių elgesį. Keliose skirtingose istorinėse epochose žaidėjui patikėta užminuoti vadinamus „loginius sprogmenis“, kad šie sunaikintų fragmentų kodus ir „Abstergo“ negalėtų jais pasinaudoti.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]