Assassin's Creed IV: Black Flag

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Assassin's Creed IV: Black Flag
Kūrėjas Ubisoft Montreal
Leidėjas Ubisoft
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2013 m. spalio 29 d.
Žanras (-ai) Veiksmo-nuotykių, stealth
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai
Platforma Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One
Versija
Variklis AnvilNext
Platinimas Optinis diskas, parsisiuntimas internetu
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Assassin's Creed III
Kitos dalys žr. lentelę apačioje

Assassin's Creed IV: Black Flag – istorinis trečiojo asmens perspektyvos stealth action ir nuotykių žanro kompiuterinis žaidimas, kurį sukūrė „Ubisoft“ padalinys „Ubisoft Montreal“. Šį žaidimą išplatino „Ubisoft“. 2013 m. spalį jis buvo išleistas PlayStation 3, Xbox 360 ir Wii U konsolėms, kiek vėliau, 2013 m. lapkritį – PlayStation 4, Windows ir Xbox One platformoms.

Žaidimo veiksmas vyksta Karibų jūroje auksiniais piratų laikais, tai yra XVIII a. Žaidėjas valdo piratą pagrindinio „Assassin's Creed III“ veikėjo Ratonhnhaké:ton senelį Edvardą Kenvėjų (Edward Kenway). Jis įsivelia į kovą tarp Hašašinų brolijos (asasinų) ir tamplierių ir piratų nuotykiai prasideda.

Žaidimas yra laisvo pasaulio. Net 40 proc. viso žaidimo praleidžiama ne sausumoje, o jūroje, plaukiojant laivu, tačiau daugelio žaidėjų režime juo plaukioti žaidėjas negalės.

Šis žaidimas jau šeštasis „Ubisoft“ žaidimų serijos „Assassin's Creed“ kūrinys. „Assassin's Creed IV: Black Flag“ susilaukė daug teigiamų įvertinimų, balai svyruoja nuo 7 iki 9. Šioje dalyje dar labiau išplėtota kovų sistema, stealth režimas.

Žaidimo eiga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šiame „Assassin’s Creed“ žaidime veiksmas vyksta Didžiosios Britanijos, Ispanijos ar Portugalijos valdose. Kai kurios teritorijos ar miestai pvz.: Nasau (Nassau) valdomos piratų. Yra ir daug kitų vietovių tokių kaip fortai, plantacijos, kaimeliai, Majų gyvenviečių griuvėsiai, povandeninės įdubos. Visos šios vietos gali būti tyrinėjamos,užgrobiamos ir pan. Pasaulis daug laisvesnis negu anksčiau išleistose dalyse.

Žaidimo eigoje galima sutikti ir realių asmenybių. Tai Juodabarzdis (Blackbeard), Bendžaminas Horingoldas (Benjamin Hornigold) ir kiti piratai.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]