Aptarimas:Programuotojų diena

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kaip tai šis straipsnis nėra sutvarkytas? Gal būt jis yra nebaigtas, bet tikrai nėra sutvarkytas> Nurodžiau kategorija, įdėjau atitinkmenį į anglų kalbą tvarkingai sudėliojau nuorodas kur reikia, tai ko dar reikia, kad straipsnis būtų tvarkingas? Sirex 14:21, 13 Rugsėjo 2006 (EEST)

Vien pirmus du žodžius paskaičius iškart matosi, kad visiškai nebandyta pritaikyti prie Vikipedijos susitarimų. Žr Pagalba:Kaip kurti puslapius#Redagavimas (pirmą sakinį). Be to, straipsnis neperspektyvus - nėra ką daugiau parašyti, tai užtektų tik paminėjimo dienos straipsnyje. knutux 14:33, 13 Rugsėjo 2006 (EEST)
Na pamiršau paboldinti pirmus du žodžius :) O dėl to, kad straipsnis neperspektyvus, tai visiškai nesutinku, kaip jau ir esu pasisakęs Aptarimas:Sistemų administratoriaus diena, galiu dar kartą pasikartoti, kad jei jau aprašomos šventės, tai reikėtų jas aprašyti visas, ir nereikėtų skirstyti į perspektyvias ar neperspektyvias, juolab, kad ši šventė švenčiama 256-ąją diena, ką tikrai žino nekiekvienas ir tos dienos straipsnįje šios šventės pavadinime tikrai to neįžvelgsi. Be to, kadangi ši šventė yra pakankamai jauna, tai ateityje tikrai plėsis atsiras įvairių papročių ir t.t. O iš tokių pastabų, kad straipsnis nėra perspektyvus atrodo, kad būtų taupoma Vikipedijos vieta :/ Sirex 14:45, 13 Rugsėjo 2006 (EEST)
Vieta netaupoma, tik mėginama bent šiek tiek pažaboti Vikipedijos plėtimo nekokybiškais straipsniais - geriau jau mažiau straipsnių, bet kad dauguma jų būtų tokie, kurių negėda rodyti. Dabar gi situacija apgailėtina - keliasdešimt procentų straipsnių yra tušti, netvarkingi arba tik pradėti, o tai tikrai nesudaro teigiamo įspūdžio atsitiktiniems lankytojams. knutux 14:48, 13 Rugsėjo 2006 (EEST)


Kaip tai nereikia kategorijų redirect straipsniams? Žinoma, redirect straipsniams su panašiais pavadinimais gal ir nereikia nurodyti kategoriją, bet šiuo atvejų reikia, nes programuotojų diena yra visiškai skirtingas dalykas, todėl reikia, kad kategorijoje matytūsi ir Programuotojų diena ir Profesinės šventės. Sirex, 14 Rugsėjo 2006

Kategorijų dėjimas redirect straipsniuose gali būti ydingas, nes perkraus kategorijas (o informacijos perteklius kaip žinia sumažina informacijos vertę, sunkiau naršyti ir pan) ir sudarys klaidingą įspūdį, kad egzistuoja atskiras straipsnis. knutux 09:11, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)
Taip, sutinku, kad kategorijos būtų tikrai perkraunamos, jei vienoje kategorijoje matytūsi ir pagrindinis straipsnis pvz.: Artūras Zuokas ir nukreipiantysis Zuokas. Tačiau jei pagrindinis straipsnis yra Profesinės šventės, o nukreipiantysis (kuris realiai galėtų būti, kaip atskiras straipsnis, tačiau dėl neperspektyvumo yra dalis vieno bendro straipsnio) Programuotojų diena tikrai turėtų būti įdėtas į kategoriją, o tuo atveju, jei kategorija yra labei perkrauta, galima sukurti subkategoriją Kategorija:Profesinės šventės ir ten patalpintį šį nukreipantyjį straipsnį, kuris beje ateityje gali tapti ir ne nukreipiančiuoju, o pilnu straipsniu. O dėl klaidingo įspūdžio sudarimo argumento, manau yra tikrai geriau, kai žmogus naršydamas po kategorijas matytų pilną sąrašą temų, tiesiogiai susijusių su ta kategorija, nei intuityviai turėtų nuspėti, kad kai kurios temos tiesiogiai susijusios su ta kategorija gali būti sukištos į vieną straipsnį. Sirex 09:25, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)
Tai iš esmės prieštarauja nusistovėjusiai tvarkai, todėl būtinas bendruomenės pritarimas - geriausia būtų apibrėžti taisyklės pasiūlymą Wikipedia:Redirect straipsnio aptarimuose ir išdiskutavus balsuoti. knutux 09:36, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)
Kategorijose yra realūs straipsniai, o ne menami, nukreipimai ir pan. Kategorijos nėra vienintelė vieta ieškoti informacijos - yra ir paieška, todėl kategorizuoti nesančius straipsnius nematau jokios prasmės.Dirgela 16:59, 17 Rugsėjo 2006 (EEST)