Aptarimas:Sistemų administratoriaus diena

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Visiškai nesutintu, kad šis straipsnis yra beviltiškas, angliškoje vikipedijoje šis straipsnis yra. Be to manau žmogui radusiam vikipedijos kalendoriuje šią šventę tikrai būtų įdomu sužinoti daugiau apie ją, pvz būtent kurią diena ji švenčiama ir t.t. Be to lietuvoje ši diena pakankamai švenčiama, Microlink'as net surengė kokursą, delfyje buvo didziulis straipsnis sio dienos proga. Taip pat jei jau vikipedijoje aprašomos šventės, tai nemanau kad reikėtu jas skirtyti į tokias, kurios nevertos būti aprašytos, nors ir yra šventės ir į tokias kurios vertos būti aprašytos. Visos jos yra šventės, todėl visos ir turėtų būti aprašytos, kitaip sakyčiau, kad vikipedijoje būtų labai daug informacijos trūkumo... Sirex 14:34, 13 Rugsėjo 2006 (EEST)

Dėl "Visos jos yra šventės, todėl visos ir turėtų būti aprašytos" tikrai negalima sutikti - pagal tokį kriterijų ir galima būtų aprašinėti kiekvieno žogaus gimtadienį atskirai ir panašiai. Yra žinomos ir daugumai žmonių aktualios šventės (valstybinės, religinės, tradicinės), o yra specifinės šventės, žinomos tik siauram žmonių ratui. Tokius dalykus reikia skirti. Konkrečiai šiuo atveju, su kompiuteriais labiau susijusiems žmonėms šventė turėtų būti girdėta (labiau kaip pokštas), tačiau kol nėra ką solidaus parašyti (be juokingų sakinių "Ši diena skirta tam, kad būtų parodomas dėkingumas žmonėms, kurie dirba labai svarbų darbą ir be kurių nustotu veikusi visa modernioji įranga."), straipsnis Vikipedijos nepuošia. Dėl angliškos Vikipedijos argumento - ten straipsnis visai siaubingas (su kažkokia sistemų administratoriams skirta daina ir netvarkingas), tai kažin ar verta į juos lygiuotis. knutux 14:43, 13 Rugsėjo 2006 (EEST)
Kadangi Vikipedija yra vieta, kur pateikiami sausi faktai, tai manau pateikti faktą, kad sistemų administratoriaus diena yra švenčiama būtent paskutinį liepos penktadienį tikrai būtina, nes tai yra faktas ir jei šio fakto nebus Vikipedijoje ir nebus leidžiama jo pateikti, tai reikštų, kad Vikipedijoje galima pateikti informaciją, kuri būtų įdomi daugumai žmonių, na tuo galėtų vadovautis koks nors bulvarinis laikraštis, bet tikrai ne vikipedija. Sirex 14:52, 13 Rugsėjo 2006 (EEST)
Jei bus paminėtas tik šis faktas ir sakinys apie tai, kas ir kada sumanė, manau kad galima būtų palikti straipsnį kaip stub, nors ir netikiu kad kas nors vėliau papildys, nes tokia šventė niekada netaps visuotine, taigi neturėtų formuotis vieningos tradicijos ar pan. knutux 15:03, 13 Rugsėjo 2006 (EEST)