Aptarimas:Nyderlandų vyrų futbolo rinktinė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Rezultatai

  • Balsavimo pabaiga 2007 metų vasario 7 dieną 12:00 UTC
  • Balsavimo rezultatai 4:3. Paliktas esamas pavadinimas Olandijos vyrų futbolo rinktinė


--Gandras 23:56, 2007 Sausio 23 (EET) Jau yra straipsnis Nyderlandai, jame yra nubalsuota dėl šio vietovardžio vartojimo wikipedijoje, ir manau logiška Olandijos įdviprasminimo (provincija ir Europinės Nyderlandų Karalystės dalies- Nyderlandų sinonimas. Aš atsižvelgdamas į tai suvienodinau ir daugumoje wikipedijos straisnių (išskyrus istorinių ar šiaip tokių kur turima galvoje būtent "tikroji" Olandija, bei arklių veisles ir pan.) Olandiją pakeitęs į Nyderlandus. Čia žinoma susilaukiau kritikos, bet maniau ją atrėmęs. Visgi pasak kelių gerbiamų Wikipedijos administratorių- viršydamas savo teises, nepasitaręs su kitais naudotojais persistengiau pakeisdamas straipsnius apie futbolą. Teko susidurti netgi su blokavimu, pasirodo futbolas prabudina ir geogafus, ir istorikus, ir lietuvininkus, žinoma tai yra labai gerai.

Argumentai:

  • Egzistuoja straipsnis Nyderlandai, o ne Olandija
    • Tikrai sporte vartojimas galimas, siūlau per google paiešką negirdėjusiems Nyderlandų rinktinių ir t.t pasižiūrėti
      • Mano manymu Olandija sporte vartoti didelė klaida, nes čia kalbama apie šalies rinktinę, o ne tik apie Olandijos provinciją, kurią oficialiuose dokumentuose tik ir gali reikšti Olandija. Galų gale sporte yra tokios "šalys" kaip Farerai, Škotija ar Puerto Rikas, su Olandija irgi galima susipainioti, kas turima galvoje.

Balsavimas[redaguoti vikitekstą]

Ar geras straipsnio pavadinimas? Kilo diskusijos ar palikti šį pavadinimą ar pakeisti į Nyderlandų vyrų futbolo rinktinė Variantai:

  • Pasiūlymas 1 - Olandijos vyrų futbolo rinktinė
  • Pasiūlymas 2 - Nyderlandų vyrų futbolo rinktinė


Balsavimas

Už Pasiūlymą 1 Olandijos vyrų futbolo rinktinė

  • --Qwarc 00:00, 2007 Sausio 24 (EET)
  • Gal jaunimui ir patinka liežuvį laužyti, bet aš nuo 1958 m., kai tėvas nupirko televizorių, esu girdėjęs lietuviškai sakant tik Olandijos futbolo rinktinė. Žodis Nyderlandai tinka gal tik karalystės oficialiam pavadinimui, visa kita lietuviškai vis tiek liks Olandija, olandų ir t.t. Pavyzdžiui, paprašykite parduotuvėje Nyderlandų sūrio, ar gausite?--Lazdynas 08:47, 2007 Sausio 24 (EET)
  • Olandijos rinktinė yra įprastesnis pavadinimas, todėl siūlau daryti išimtį ir į "Olandijos rinktinę" daryti redirect iš "Nyderlandų rinktinės", tuo labiau, kad atskiros Olandijos provincijos rinktinės tikrai nėra, be to reikia atsižvelgti ir į knutux pastabą, kad kai kuriais atvejais Nyderlandai taip pat netikslu, nes realiai rinktinė neapima visų Nyderlandų karalystės dalių.--Dirgela 19:27, 2007 Sausio 28 (EET)
  • Aišku tik Olandija. Hugo.arg 22:00, 2007 Sausio 30 (EET)

Už Pasiūlymą 2 Nyderlandų vyrų futbolo rinktinė

  • Kad, neliktų dviprasmybių ir dėl vienodumo (pvz., kiek pamenu, TV transliacijoje Pasaulio čempionate buvo rašoma Nyderlandų rinktinė, o ne Olandijos). --Atlantas 00:21, 2007 Sausio 24 (EET)
  • Taipogi, kad neliktų dviprasmybių ir galų gale vien jau dėl to, jog čia enciklopedija, todėl pirmenybė turi būti teikiama oficialiems pavadinimams, o ne netyčia tapusiems tradiciniais (kaip teigia VLKK). - andrius.v 23:05, 2007 Sausio 30 (EET)
  • Aš už 2 pasiūlimą. --Xportas 21:24, 2007 Sausio 31 (EET)

Rezultatai

  • Balsavimo pabaiga 2007 metų vasario 7 dieną 12:00 UTC
  • Balsavimo rezultatai 4:3. Paliktas esamas pavadinimas Olandijos vyrų futbolo rinktinė

Diskusijos

Negi negalima pavadinti straipsnio "Nyderlandų vyrų futbolo rinktinė".. ir padaryti REDIRECT iš "Olandijos vyrų futbolo rinktinė".. arba atvirkščiai... straipsnyje paminėti, kad tas ir tas pavadinimas populiaresnis.... Mea 00:16, 2007 Sausio 24 (EET)

Galima, tačiau kiek suprantu esmė dėl pačio str. pavadinimo, o redirect vienaip ar kitaip bus atliktas. --Atlantas 00:21, 2007 Sausio 24 (EET)

Kažkaip čia truputi painoka su tomis rinktinėmis. Kiek suprantu, 3 Nyderlandų karalystės dalys nepriklausomai atstovaujamos olimpinėse žaidynėse ir kitose sportinėse varžybose, taigi yra Nyderlandų Antilų rinktinė, Arubos rinktinė ir Nyderlandų Europinės dalies rinktinė. Kadangi kai kurios valstybės skirtingose varžybose atstovaujamos skirtingai (pvz, Anglija dalyvauja futbolo čempionatuose, bet olimpinėse žaidynėse yra tik JK komanda), pavadinimas "Olandijos rinktinė" galėtų kelti klaidingas asociacijas, jog panašiai yra ir su Nyderlandais (t.y. kad olimpiadoje yra Nyderlandų rinktinė, o čempionatuose - Olandijos). Tačiau tokią painiavą galima spręsti dviem būdais - arba pervadinant straipsnį į "Nyderlandų rinktinė" arba pirmame sakinyje aiškiai parašant kokią valstybės/šalies dalį rinktinė atstovauja. knutux 08:08, 2007 Sausio 24 (EET)

Išties įdomu, ir kodėl negali jie negali normaliai visur atstovauti šaliai viena rinktine? :) (retor.). --Atlantas 10:03, 2007 Sausio 24 (EET)
Atsakymas paprastas - Aruba nori matyti savo sportininkus, o kadangi ji yra nykštukinė lyginant su Olandija, tai tikimybė jos sportininkams pasireikšti bendroje rinktinėje yra artimi nuliui. Dėl to egzistuoja ir Farerų futbolo rinktinė atskirai dalyvaujanti čempionatuose ir kiti pan. pavyzdžiai.--Dirgela 19:29, 2007 Sausio 28 (EET)
Turiu priminti, kad Nyderlandai (Olandija) ir Nyderlandų karalystė yra skirtingi dalykai ir aš nesakau, kad reikia pervadinti į Nyderlandų karalystės vyrų futbolo rinktinė, o tik sakau, kad Nyderlandai yra tiksliau nei Olandija. Bet, kad čia painiava, tai turiu sutikti. Reikia nubrėžti tikslias ribas, kada enciklopedija vartos Olandija, o kada Nyderlandai. Aš žadu bent šiokį tokį straipsnį sukurti pavadinimu Olandija (regionas), kuriame būtų rašoma apie istorinį regioną ir dvi provincijas. Taip pat galimą iš straipsnio Olandija padaryti REDIRECT į nuorodinį straipsnį Olandija (reikšmės), kuriame būtų nurodytos abi reikšmės (1. Nyderlandų Karalystės europinės dalies (Nyderlandų) sinonimas. 2. Istorinis regionas ir dvi provincijos.) Siūlau palikti Olandija tik tuose straipsniuose kur kalbama apie provincijas arba istorinį regioną, bei žinoma Olandiškas sūris, olandai, olandų kalba, Olandijos važiuojamieji arkliai ir t. t. Na, o futbole sutikčiau ir su išimtimi, nors dabar kaip tik vyksta balsavimas.--Gandras 21:36, 2007 Sausio 28 (EET)
Aš norėčiau pratęsti balsavimą iki 2006 m. vasario 7 d. 20 val. 25 min. (aštuoniomis valandomis ir 25 min.), nes manau kad tokiu laiku jau visi jau bus grįžę iš darbų ir t. t.--Gandras 22:51, 2007 Vasario 6 (EET)
Tai kad per porą savaičių jau visi bent kartą iš darbų spėjo grįžti :) ir tos kelios valandos nieko nepakeis. knutux 08:07, 2007 Vasario 7 (EET)
Buvo naudotojų žadėjusių duoti balsą, bet kažkodėl nedavusių. Gal dar reikia leisti jiems pasireikšti? O ir aš atsisakiau čia dėti savo nuomonę:)--Gandras 15:44, 2007 Vasario 7 (EET)
Jei kažkas žadėjo padėti paskutinę minutę, tai jau žinodami pabaigos laiką, taip kad vistiek nesuprantu kam čia reikia kažką keisti. O dėl "atsisakiau čia dėti savo nuomonę" tai aiškiai meluojate, nes nuomonė yra pareikšta aukščiau, tik balsą nuėmėte (nežinia kodėl). knutux 15:50, 2007 Vasario 7 (EET)
Visą šį ginčą stebiu iš šalies. Na tikrai pone Gandre, galėtumėte taip beprasmiškai nesistengti įtakoti balsavimo rezultatų, juk žmonės, kuriems rūpėjo, jau pareiškė savo nuomonę, laiko atgal neatsuksi, yra tam tikros balsavimo taisyklės ir nėra čia ko jas apeiti ir laužyti. Galų gale, galėjote neatsisakyti savo balso ir galbūt būtų likusios lygiosios... Jau savo nuomonės balsavimo klausimu neišsakysiu, yra kaip yra, balsavimas baigtas, rezultatai aiškūs, neieškojkim seniai pamestos adatos sunaudoto šieno kupetoje.--Bobausis 17:21, 2007 Vasario 7 (EET)
Žadėjau duoti balsą, jei vis dar bus lygiosios prieš balsavimo galą, o kadangi Gandras savąjį atsiėmė, mano balsas būtų padaręs vėl lygiąsias, tad nemačiau prasmės dar pratęsti balsavimą, nes man iš tikrųjų vienodai rodo, tik rinkčiausi antrąjį variantą. O dabar bent sprendimas kažkoks galų gale yra. ~ Mea 17:52, 2007 Vasario 7 (EET)
Na man šitas balsavimas nėra jau toks svarbus, kaip Gerbiamas Bobausis sakė. Tiesiog rūpinuosi tikslumu su tais pavadinimais. Na, o dabar pasakysiu, kodėl atsiėmiau savo balsą. Nesupratau balsavimo taisyklių. Kaip supratau 2 mėn. wikipedijos naudojimo ir 25 neatmesti keitimai. Neatmestus keitimus turiu, bet su wiki esu nuo 2006 m. gruodžio 16 d., balsavimas paskelbtas 2007 01 23 - 24 d. Tai pagalvojau, kad mano balsas nesiskaito. Ar taip yra iš tiesų?--Gandras 18:21, 2007 Vasario 7 (EET)

Taip, ši taisyklė, apsaugo nuo klonų (to paties žmogaus dirbtinai balsavimui sukurtų naudotojų) balsavimo. --Atlantas 22:40, 2007 Vasario 7 (EET)

Balsavimo iniciatoriaus išvados[redaguoti vikitekstą]

Sąžiningai pasielgiau, tik persiskaitęs taisykles Wikipedia:Balsavimas tuoj pat nuėmiau savo balsą. Dėkoju visiems išsakiusiems savo nuomonę. Panašūs balsavimai labai padeda toliau plėtoti ir vystyti Vikipediją. Visgi teko pamatyti, kad enciklopedija dar nepribrendo balsavimams, labai mažai žmonių netingi išsakyti savo nuomonę, spręsti klausimus, vėliau dažnai tampančius labai aktualiais būtent nepasisakiusiems. Nusprendžiau, kad šis balsavimas dar nebuvo visiškai idealus, jeigu man tektų grįžti dvi savaites atgal, tikriausiai jį atidėčiau. Kadanors žadu vėl inicijuoti šį balsavimą. Tikrai ne šiais metais, o tada kada tam ateis laikas... Pripažįstu balsavimo rezultatus, bet prašau kol kas intensyviai neatmetinėti mano anksčiau darytų keitimų futbolo srityje. Aš pats atstatysiu visus šablonus į vietą, tik per kelias dienas. Ir dar turiu priminti, kad šis balsavimas vyko tik apie futbolą, ir keitimai, kur Olandija buvo pakeista Nyderlandais remiantis anksčiau vykusiu balsavimu Aptarimas:Nyderlandai nėra klaidingi.--Gandras 23:09, 2007 Vasario 7 (EET)