Agata Muceniece

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Agata Muceniece
Gimimo vardas Agata Muceniece
Visas vardas Agata Muceniece
Gimė 1989 m. kovo 1 d. (35 metai)
Ryga, Latvijos TSR
Gyven. vieta nežinoma
Tautybė latvė
Pilietybė Latvija
Sritis Teatras, kinas, TV
Pareigos Aktorė

Agata Muceniecė (rus. Ага́та Эдга́ровна Му́цениеце, g. 1989 m. kovo 1 d., Rygoje) – latvių kilmės Rusijos aktorė. Labiau žinoma dėl to, kad buvo Pavelo Prilučno sutuoktinė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė Rygoje. Tėvas – latvis pagal tautybę, dirbo barmenu (mirė, kai Agata dar buvo vaikas), mama – rusė, virėja. Agata turi dvi vyresnes seseris – Renatą (g. 1973 m.) ir Santa (g. 1987 m.). Ji yra Latvijos pilietė.[1][2]

Mokyklos metais ji lankė teatro studiją „Casket“ (L. E. Ševčenkos dirbtuvė). Baigusi mokyklą dirbo modeliu, reklamavo žinomo itališkus batus, su fotosesijomis apkeliavo daugybę Europos šalių.

Grįžusi į Rygą, įstojo į Latvijos universitetą (specialybė „Kinų filologija“).

2008 m. persikėlė į Maskvą ir įstojo į VGIK vaidybos skyrių (A. Ya. Michailovo kursas), kurią 2012 m. baigė su pagyrimu.

Televizijos serialo „Uždaroji mokykla“ (2011–2012) filmavimo aikštelėje susipažino su Pavelas Prilučnas. 2011 m. liepos 19 d. pora slapta susituokė viename iš Maskvos metrikacijos skyrių. 2013 m. sausio 11 d. jiems gimė sūnus Timotis. 2016 m. kovo 3 d. porai gimė dukra Mia. 2020 m. vasarį pora paskelbė apie skyrybas, o birželio 15 d. buvo baigtas skyrybų procesas.[3]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]