Vikipedija:Panoramos laisvė

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Čia pateiktas informacinis Vikipedijos puslapis.
Jis nėra laikomas taisykle, bet aprašo kai kuriuos Vikipedijos tvarkos aspektus.
Lietuvoje panoramos laisvės nėra. Visgi aukštos raiškos naujesnių laikų pastatų nuotraukos gali būti įkeltos, vadovaujantis JAV įstatymu, įtvirtinančiu panoramos laisvę.

Wikimedia Foundation“ organizacija, kurios projektas yra Vikipedija, registruota JAV, tad lietuviškojoje Vikipedijoje vadovaujamasi JAV autorių teises reglamentuojančiomis teisės normomis, kurios išsamiau aprašytos puslapyje „Commons:Copyright rules by territory/United States#Freedom of panorama“. Tai reiškia, kad vadovaujantis panoramos laisvės išimtimi į lietuviškąją Vikipediją galima įkelti bet kurioje pasaulio vietoje darytas pastatų ir struktūrų nuotraukas, tačiau ne skulptūrų ir kitokių meno kūrinių nuotraukas (jų JAV panoramos laisvės išimtis neapima). Jei šalyje, kurioje yra pastatas, galioja panoramos laisvė, tokia nuotrauka gali būti įkelta į Vikiteką. Priešingu atveju nuotrauka įkeltina į lietuviškąją Vikipediją, pažymint ją {{FoP-USonly}}. Atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvos įstatymuose panoramos laisvės išimtis nėra reglamentuota.

Nuotraukos skulptūrų ir monumentų, vis dar tebesaugomų autorių teisių ir esančių šalyse, kur jiems nėra taikoma panoramos laisvės išimtis, galioja „Vikipedija:Fairuse“ taisyklės.