Valdymo įmonė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Valdymo įmonė investavimo srityje yra tokia įmonė, kurios pagrindinė veikla yra investicinių fondų ar investicinių kintamojo kapitalo bendrovių valdymas (pagal LR Kolektyvinio investavimo subjektų įstatymą). Ne tik investicinių fondų sudarymą, bet ir valdymo įmonės veiklą reglamentuoja specialūs įstatymai). Valdymo įmonė gali užsiimti ir papildoma veikla, numatyta licencijoje; pvz., konsultuoti investavimo klausimais, valdyti investicinius portfelius, pensijų fondus, saugoti ir tvarkyti investicinius vienetus.

Valdymo įmonės valdybos nariais, vadovu ir jo pavaduotojais gali būti tik nepriekaištingos reputacijos asmenys, turintys Vertybinių popierių komisijos nustatytą kvalifikaciją ir darbo patirtį.

Veiklos priežiūra[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vertybinių popierių komisija atlieka visapusišką valdymo įmonių veiklos priežiūrą ir kontrolę. Vertybinių popierių depozitoriumas saugo fondo turtą ir užtikrina operacijų su investiciniais vienetais teisėtumą. Įmonės veiklos auditas turi būti atliekamas bent kartą per metus. Investicijos privalo būti apdraustos VĮ "Indėlių ir investicijų draudimas".