Naudotojo aptarimas:Lamata

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Čia straipsnyje "Švėkšna" minima, kad 1509 metais Švėkšnos bažnyčią įkūrė Žemaičių seniūnas Mikalojus Janavičius Kęsgaila. Tai netiesa, nes šitame puslapyje http://samogitia.mch.mii.lt/ISTORIJA/seniunai.htm , kur išvardinti Žemaičių seniūnai, tame laikotaroyje Žemaičių seniūnu buvo Stanislavas Kęsgaila Janavičius. Rugytės knygoje "Švėkšna" Čikaga. 1974 p.78-79 pateiktas A.Mykolo Jonavičiaus Kęsgailos 1509 m. gegužės 21 d. Švėkšnos šv. Jokūbo bažnyčiai, amžiniems laikams, donacijos aktas, kuriame rašoma taip:" Šventosios Trejybės ir Nedalomosios Vienybės Vardu. Dėl visų dalykų kintamumo net ir žmonių atmintis nesanti patvari ir amžina, ir josios išlikimas ilgesniam laikui tikrai priklausytų prie tų dalykų, kurie žmonėse būtų visai užmiršti, jei ne raštas, antspaudu paliūdytas ir pripažintas bei legalizuotas, ir per tai ilgu laiku atminčiai išliekantis. Už tat mes, Mykolas Jonavičius Kęsgaila, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Žemaičių Pakraščio seniūnaitis, šiuo pažymime ir pareiškiame dabarties laikams, tolygiai kaip dabarties, taip ir ateities pasauliui, kad dabarčiai patikėtų ir jąją išklausytų....". Taigi tame rašte minimas ne seniūnas, o seniūnaitis (tai reikštų seniūno sūnų). Švėkšnoje parapijos biblioteka įkurta 1906 metais, tai rašoma Genovaitės Raguotienės knygoje "Spaudą atgavus. Knyga ir skaitytojas 1904-1918 Lietuvoje". Vilnius. 1996. p.22.

Nu tiesa pasakius nukopijavau tą info iš to paties samogitia.mch.mii.lt :) Jei neteisybė reiktų pataisyti, o diskusiją perkelti prie to puslapio apie kurį kalba. Dirgela 21:41, 19 Rugsėjo 2005 (EEST)


Dėl metų straipsnių[redaguoti vikitekstą]

Pastebėjau, kad gausiai pildai metų ir dienų straipsnius, bet tuo pačiu ir keiti sutartą struktūrą (lietuvių gimimo dienas ir mirtis perkeli po Lietuva). Iš esmės tai nėra blogai, bet jei jau taip darai, gal galėtum padaryti gimtadieniu ir mirčių skyrelius smulkesniais, kad turinyje pakliūtų po Lietuva (žr. pavyzdinį pakeitimą). Ačiū. knutux 11:31, 12 Lapkričio 2005 (EET)

Kadangi visiškai neatsižvelgi į komentarus, taip pat į kitus naudotojus, pradėsiu be perspėjimo atmetinėti tamstos pakeitimus, jei jie nebus daromi tvarkingai arba argumentuota (dvi būdingiausios klaidos - skyreliu "Gimimo dienos" ir "Mirtys" netvarkingas perkėlimas į kitą vietą, bei gimimo/mirties vietų rašymas po pavardės, šitaip padarant tekstą neskaitomą ir ne pagal susitarimus). knutux 10:29, 13 Lapkričio 2005 (EET)

Sveiki, Kai įlindau į 1882m langą, radau žmonių gimimus įtrauktus į Įvykius Lietuvoje ( ir tik čia vieninteliame lange pamačiau nurodant vietoves, bet niekur niekas daugiau taip nėra daręs, bent aš nematau).Pamaniau tai, kad tai negerai ir perkėliau taip, kad, kaip ir dažnai šitame projekte pasitaiko: Po Įvykiai Lietuvoje eina Gimtadieniai ir Mirtys (siūlyčiau vadinti Netektys, tai žodis mano manimu daugiau nešantis meilės žmogui ). Ir nieko neišgalvodamas naudojau jūsų pateiktą šabloną : data-vardas-pavardė- profesija- mirimo metai. Po knutux ispėjimo, pradėjau pridėti ir gimimo ir mirimo vietovę, bent taip supratau, kad taip iš manęs pageidaujama (ir taip enciklopedijose rašoma). Noriu iš širdies prisidėti prie šio puikaus ir nuostabaus Jūsų daromo darbo. Tai ką man daryti????

Kažkoks nesusipratimas gavosi tiesiog :) . Pradžioj viską gerai rašei, aš tik turėjau komentarą dėl pačių perkeltų skyrelių - po perkėlimo turinys atrodė kaip vieno lygio (Lietuvos įvykiai, Gimimai, Mirtys, Pasaulio įvykiai, Gimimai Mirtys), kol gimimai ir mirtys prieš pakeitimą buvo vienoje vietoje, tai vieno lygio užteko, bet kai pakeitei, gavosi netvarkingai. Kad tai pataisyti, užtektų tik ==Mirtys== keisti į ===Mirtys=== (tas pats ir gimimo dienų skyreliui), nieko daugiau ir neprašiau. Taigi, gimimo ir mirties vietovių tikrai nerašyk (per painu pasidaro) ir drąsiai dėk kaip anksčiau (data - vardas pavardė, profesija (m. ??)), o jei neaišku ką noriu pasakyti apie skyrelius - pasiklausk, mėginsiu paaiškinti detaliau. Ir šiaip čia mes draugiški, tai vos tik kas neaišku, drąsiai klausk, mes pasiryžę padėti. knutux 13:30, 13 Lapkričio 2005 (EET)
Kaip ir bet kurio kito nario, tavo darbas projektui yra labai reikalingas, ir jei tu (kaip ir bet kuris kitas narys) iš jo vietoj to pasitrauktum, projektui tai būtų neabejotinas nustolis. Kritikos dėl nustatytos tvarkos laikymosi niekada negalima priimti asmeniškai. User:Audriusa, 2005 m. Lapkričio 13 d.
Beje, kadangi daugiausiai prisidedi prie metų ir dienų straipsnių, gali pažiūrėti tam skirtus projektus - Wikipedia:WikiProject Metai ir Wikipedia:WikiProject Dienos. Ten yra aprašyta šiuo metu sutarta tvarka ir yra galimybė teikti savo pasiūlymus (pavyzdžiui, galima būtų nustatytą šabloną pakeisti taip, kai jau keiti kai kuriuose straipsniuose - perkelti Gimimo dienų ir Mirčių skyrelius po Lietuva). knutux 14:06, 13 Lapkričio 2005 (EET)

Dėkingas už pastabas. Atleiskit už pridarytą žalą (suprantu, kad kažkas turėjo sugaišti laiką mano klaidom taisyti). Žalia rūta - nepastebėjau iš eilės trijų dedamų lygybių... Truputi pastudijuosiu Tavo knutux nurodytas nuorodas ir bandysiu tęsti...

Puikus darbas apie Šilutės rajoną ir apylinkes. Kaip suprantu disponuoji puikia informacija, jeigu gali, tai pakeisk tekstą apie Saugas, mano informacija buvo menka ir suspėjo pasenti... Ačiū! --Vytis1 06:52, 2 Balandžio 2006 (EEST)

Hello! I invite you to my site with word "sugar" in more than 300 languages (http://www.zucker.prv.pl). If you want, please register me to my guestbook (http://www.ksiegi-gosci.info/dodaj.php/cukier). Have you word "sugar" in language, which is not available on my site? Please write me it! Thank you very much! Vector (talk)

Iliustracijos[redaguoti vikitekstą]

Sveiki. Kadangi atidžiai stengiuosi stebėti straipsnius apie upes, pastebėjau tokį dalyką, kad buvo ištrinta keletas Jūsų įkeltų Pamario krašto upių nuotraukų. Paskui pamačiau Vaizdas:Švėkšnalė.JPG, kad nenurodėte iliustracijoms licenzijų, todėl dalis jų buvo ištrinta. Jei tai Jūsų darytos nuotraukos į įliustracijos puslapį įdėkite užrašą {{GFDL-self}} ir jos sėkmingai bus talpinamos Vikipedijoje. O jau ištrintas nuotraukas būtų galima adminstratoriams atstatyti, arba įkelti iš naujo. Hugo.arg 19:42, 2007 spalio 11 (EEST)

Jei yra galimybių ir noro, prašome skubiai balsuoti už šios Savaitės iniciatyvą ir taip nuspręsti, kuri tema verta Savaitės iniciatyvos vardo.
Taip pat galite pasiūlyti savo Savaitės iniciatyvos pasiūlymą ir taip prisidėti prie šio Vikipedijos bendruomenės projekto.

--Pėstininkas apt. 21:38, 2008 lapkričio 13 (EET)