Technologijų perkėlimas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Technologijos perkėlimas yra technologijos perdavimas arba jos pritaikymas naujam vartojimui ar naujam vartotojui.

Konceptualiai technologijų perkėlimas yra taikomas nuo senovės. Aktyviausiai technologijų perkėlimas vystomas biotechnologijų, informacinių technologijų ir elektronikos pramonės srityse.

Daugelis universitetų, įmonių ir valstybės organizacijų turi padalinius, skirtus technologiniam perkėlimui. Tai daroma dėl konkretaus komercinio intereso, vadovaujantis atvirųjų inovacijų koncepcija.

Technologijos perkėlimas yra tarpinis veiksmas transformuojant produktyvias žinias (dažnai tai yra mokslo tyrimų rezultatai) į inovacijas.

Technologijų perkėlimo procesai nuo XX a. 9-ojo dešimtmečio[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šis procesas įgaudamas pagreitį greičiausiai vystosi nuo XX a. 9-ojo dešimtmečio, kai įvairių šalių vyriausybės suvokusios, kokią naudą gali suteikti technologijų perkėlimas, ėmė skatinti kompanijas užsiimti šia veikla. Buvo sukurta nemažai programų (ypač JAV), kuriomis buvo siekiama perkelti karo ir kosmoso pramonės pasiekimus į įvairias civilines pramonės šakas. Vyriausybės dosniai atverdavo iki tol buvusią slaptą informaciją privačioms bendrovėms, siekė, kad šia informacija būtų dalinamasi, siekiant bendrai naudingų tikslų.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]