Vikipedija:Taip pat skaityti

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Čia pateiktas pasiūlymas oficialioms Vikipedijos taisyklėms ar tvarkai.
Prašome pasisakyti aptarimo puslapyje.

Taip pat skaityti“ yra straipsnio dalis, kurioje pateikiamos vidinės nuorodos į kitus susijusius straipsnius.

Paprastai tai turėtų būti nuorodos, kurias norima panaudoti straipsnyje. Dėl to dalyje „Taip pat skaityti“ nepateiktinos nuorodos, kurios jau yra straipsnyje. Be to, apskritai geriau pateikti vidinę nuorodą straipsnio tekste yra geriau nei ją pateikti dalyje „Taip pat skaityti“.

Į šią dalį taip pat galima dėti nuorodas į sąrašus straipsnio tema (pavyzdžiui, straipsnyje apie pareigybę galima pateikti nuorodą į tą pareigybę užėmusių asmenų sąrašą).

Kadangi šioje dalyje pateikiamos nuorodos, kurių norima straipsnio tekste, turi būti įmanoma parašyti tekstą, kuriame jos būtų panaudotos. Šis tekstas turi nepažeisti Vikipedijos taisyklių: turi būti galima jį pagrįsti šaltiniu, jis turi būti neutralus ir pan. Kilus abejonių turi būti galima tokį tekstą (bent sakinį, sąrašą, gal ir be dalių, kurios jungtų jį į visą straipsnį) pateikti.

Šioje dalyje nepateiktinos nuorodos į straipsnius, kurie dar neparašyti.

Nepamirština, kad nuorodos šioje dalyje pateikiamos be konteksto. Dėl to reikia itin pasirūpinti jų neutralumu. Pavyzdžiui, netinka prie straipsnio apie kokį politiką pateikti nuorodos į straipsnį apie Hitlerį, grindžiant tuo, kad kažkas jį yra palyginęs su Hitleriu.

Ryšys tarp straipsnių objektų, kuris nurodomas vidine nuoroda šiame sąraše, turi būti pakankamai reikšmingas.

Vidinė nuoroda nepateiktina šioje dalyje, jei ja nurodomas ryšys taip pat būtų nurodomas priklausymu kategorijai, buvimu sąrašo (ne „Taip pat skaityti“) elementu kitame straipsnyje (tačiau nuoroda į patį sąrašą galima), navigaciniu šablonu.

Nuorodos šioje dalyje pateiktinos nenumeruojamu sąrašu.

Šis sąrašas neturėtų būti labai ilgas. Beveik niekada nėra verta turėti tokio sąrašo, ilgesnio, nei 10 įrašų.