Delas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Luckas-bot (aptarimas | indėlis)
S r2.7.1) (robotas Pridedama: ml:ഡീലോസ്
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Delas''' yra [[Graikija|Graikijos]] sala, apsupta žiedo formos salų grupės, vadinamos [[Kikladai]]s. Tai viena svarbiausių mitologinių, istorinių ir archeologinių Graikijos vietų. Salos kasinėjimai yra vieni intensyviausių Viduržemio jūros regione, oradiniai eksponuojami Delo archeologiniame muziejuje ir Atėnų archeologiniame muziejuje.
'''Delas''' yra [[Graikija|Graikijos]] sala, apsupta žiedo formos salų grupės, vadinamos [[Kikladai]]s. Tai viena svarbiausių mitologinių, istorinių ir archeologinių Graikijos vietų. Salos kasinėjimai yra vieni intensyviausių Viduržemio jūros regione, o radiniai eksponuojami Delo archeologiniame muziejuje ir Atėnų archeologiniame muziejuje.


Delas buvo šventas prieglobstis tūkstantmečiais anksčiau nei sala tapo pagal graikų mitologiją [[Apolonas|Apolono]] ir [[Artemidė]]s gimtine.
Delas buvo šventas prieglobstis tūkstantmečiais anksčiau nei sala tapo pagal graikų mitologiją [[Apolonas|Apolono]] ir [[Artemidė]]s gimtine.

09:41, 7 kovo 2013 versija

Delas yra Graikijos sala, apsupta žiedo formos salų grupės, vadinamos Kikladais. Tai viena svarbiausių mitologinių, istorinių ir archeologinių Graikijos vietų. Salos kasinėjimai yra vieni intensyviausių Viduržemio jūros regione, o radiniai eksponuojami Delo archeologiniame muziejuje ir Atėnų archeologiniame muziejuje.

Delas buvo šventas prieglobstis tūkstantmečiais anksčiau nei sala tapo pagal graikų mitologiją Apolono ir Artemidės gimtine.

Galerija