Rašyk.lt

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Rasyk.lt)
rašyk.lt
Pavadinimas rašyk.lt
Savininkas Vidmantas Nuolaida
Kūrėjas Vidmantas Nuolaida
Komercinė? ne
Paskirtis literatūros kūrinių, recenzijų, straipsnių, rašytojų aprašymų publikavimas
Registracija būtina norint rašyti. Skaitant nebūtina

rašyk.lt – interneto svetainė, kurioje visi norintys lankytojai gali talpinti savo literatūrinius kūrinius, rašyti apie knygas bei komentuoti kitų darbus. Per dieną galima įkelti tik vieną kūrinį. Lėkšti ir banalūs kūriniai yra trinami (apie ištrynimą būna pranešama kūrinio autoriui elektroniniu paštu).

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2000 m. kilo idėja sukurti svetainę. Svetainė internete pasirodė 2001 metų kovo 1 dieną. Iki 2004 metų spalio svetainė buvo pasiekiama adresu rasyk.kitoks.lt Archyvuota kopija 2006-07-11 iš Wayback Machine projekto., bet dabar, nors ir senasis adresas tebeveikia, pagrindinis svetainės adresas yra www.rasyk.lt.

Nuo 2002 m. vasaros rašyk.lt autoriai, save vadinantys „rašykais“, kasmet gyvai rengė susitikimus, vadintus „Kūrybos vakarais“, bet 2004 metais susirinkimas virto ir žymiai platesnio masto renginiu, pavadintu PaRaštėmis, kuris būna rengiamas du kartus per metus.

Svetainei pradžią davė Vidmantas Nuolaida. Dabar svetainė turi šešiolika administratorių.

Leidykla Ciklonas 2005 metais rašyk.lt kūrėjų prašymu išleido knygą rašyk!, kurioje talpinama 103 geriausi 20012004 metais svetainėje patalpinti 73-ijų autorių prozos ir poezijos kūriniai.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]