Craft of Scandinavia

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Craft)
Craft
Pramonėsporto prekės, tekstilė
Įkurta1977 m.
Įkūrėjas (-ai)Anders Bengtsson
Centrinė būstinėBurosas, Švedijos vėliava Švedija
Produkcijasportinė apranga, avalynė, kamuoliai ir kt.
TinklalapisCraft

Craft of Scandinavia, o trumpai žinomas kaip „Craft“Švedijos sporto įrangos gamintojas, įsikūręs Burose, sename ir tradiciniame tekstilės pramonės mieste Švedijos pietuose. Pradinė jos įkūrėjo Anders Bengtsson idėja buvo sukurti apatinius, kurie fizinės veiklos metu pašalintų drėgmę nuo odos. Craft pradėjo nuo techninių pagrindo sluoksnių ir netrukus sukūrė trijų sluoksnių principą su antruoju izoliacijos ir drėgmės pernešimo sluoksniu bei išoriniu apsauginiu apvalkalu. Šiandien bendrovė siūlo visų rūšių sporto įrangą, daugiausia dėmesio skiriant bėgimui, triatlonui, dviračių sportui ir lygumų slidinėjimui.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1973 m. švedas Anders Bengtsson pradėjo kurti pagrindinio sluoksnio medžiagą, kuri perneša drėgmę (prakaitą) nuo odos.

1977 m. oficialiai įregistruotas prekės ženklas „Craft of Sweden“. Be techninių bazinių sluoksnių, netrukus įmonė pradėjo gaminti ir antrojo sluoksnio drabužius (daugiausia dėmesio skiriant vilnonei medžiagai) ir viršutinius drabužius.

Nuo 1996 m. CRAFT prekės ženklas priklauso Švedijos „New Wave Group“.

Ilgainiui tapo techniniais rėmėjais futbolo, krepšinio, tinklinio, florbolo, plaukimo, biatlono, slidinėjimo sportuose. Nemažai profesionalių futbolo klubų Europoje yra aprūpinti „Craft“ apranga. Bendrovė tiekia drabužius kelioms nacionalinėms komandoms, įskaitant Švedijos nacionalinę lygumų slidinėjimo rinktinę, Švedijos rankinio rinktinę ir Norvegijos lengvosios atletikos rinktinę. Be to, individualūs sportininkai, tokie kaip Bjorn Lind, Charlotte Kalla, Jens Byggmark, Torbjørn Sindballe ir Pierre-Emmanuel Dalcin, turi kontraktą dėvėti Craft drabužius.

„Craft“ remiami renginiai apima „Vasalopet“, „Tour de Ski“ (pristatantis rėmėjas) ir „Bike Trans Germany“ (pagrindinis rėmėjas).[1]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]