Aptarimas:Lietuvos kunigaikštystė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl "valstybės lentelės"[redaguoti vikitekstą]

galima būtų tą lentelę ir palikti (atsiprašau, kad vakar pasikarščiavęs ją visai ištryniau), tačiau tokiu atveju jau derėtų joje nepraleisti nei po Mindaugo valdžiusių LK suverenų, nei juolab Jaunučio, Jogailos, Kęstučio ir Skirgailos; bandžiau ir pats šiuos ir kitus tamstos užpildytos lentelės trūkumus likviduoti, ale nė velnio man neišėjo, -- ką nors trūkstamo (pvz., Jaunutis) ton lentelėn įbrukus, vis kas nors kita iš jos lyg savaime dingdavo. Gugis 15:19, 2009 balandžio 28 (EEST)

o tas aptariamon lentelėn įkištas LDK(!) žemėlapiukas tai jau tikrai prie straipsnio "nelimpa", -- verčiau kokią atitinkamai modifikuotą vėlesnės Vilniaus vaivadijos kartoshemą ten pakabinkim, a da ką nors pan. Gugis 15:25, 2009 balandžio 28 (EEST)

Dėl žymės ir dėl santrumpų (Knutuksui:)[redaguoti vikitekstą]

nelabai supratau (nuoširdž.) -- ar tu čia rimtai siūlai šiame str. palikti "tik enciklopedinę medžiagą", ar čia tik ne visai tinkama straipsnio žymė invarvolyta?

santrumpos "ankst." atsisakymui visiškai pritariu, ale dėl paties siūlymo visur pilnai rašyti "vadinamasis", "pabaigoje" ir "pradžioje" tai biškelį abejoju. juolab, kad iki šiol daugelis iš mūsų vietoje "pabaigoje" spakajnu vejdu rašėme "pab.", o dalis naud. dargi santrumpą "pradž." buvo įjunkę vartoti. ar nemanai, kad bent 3-4 Vikėje dažniausiai vart. santrumpas vis dėlto vertėtų "palikti ramybėje"? Gugis 15:19, 2007 Sausio 12 (EET)

Dėl žymės - jos tekstas šiek tiek neatitinka tikrovės, šiuo atveju ji uždėta tik dėl trumpinimų. O dėl pačių trumpinimų - jei jau trumpinimus naudoti, reikia labai griežtai sutarti kokias, nes kitaip prasidės piktnaudžiavimai. Jei būtų nutarta dėl naudojamų santrumpų, reiktų sugalvoti kur jas aprašyti, kad skaitytojas lengvai rastų. knutux 08:28, 2007 Sausio 15 (EET)

pritariu. //seniai reikėjo tą padaryt//. Gugis 17:12, 2007 Sausio 15 (EET)

Reiktų šią diskusiją perkelti į bendresnį puslapį, ne aptarinėti Lietuvos kunigaikštystės aptarimuose, kur niekas nepastebės. Gal net reiktų atskiro puslapio šiam pasiūlymui, o puslapyje Wikipedia:Bendruomenė įdėti nuorodą į naują puslapį. knutux 07:45, 2007 Sausio 16 (EET)
pritariu. jau perkėliau. Gugis 15:51, 2007 Sausio 16 (EET)

akivaizdu kad Traku ir Vilniaus zemes ir buvo pradine Lietuvos kunigaikstyste, kuri veliau buvo pusiau daugmaz padalyta i Vilniaus ir Traku kunigaikstystes