Aptarimas:Vimpelas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Aptarimas:Gairelė)

Pagal VLKK, ne vimpelas, o gairelė ([1]). Pagrindines reikšmes pataisiai, tačiau dėl kitų abejoju, nes, pvz., karo laivą nelabai tiktų vadinti „gairele“. Manau, kitas iš viso reikia trinti, nes nereikia VP paversti vikižodynu (kas yra dažnas reiškinys {disambig} straipsniuose), juk nurodomieji str. skirti susigaudyti vienodo pavadinimo straipsniuose, o ne surašyti į juos visas galimas žodžio reikšmes. --Pagonis 22:26, 2007 gruodžio 25 (EET)

Toks žodis "vimpelas" yra tarptautinių žodžių žodyne išleistame 2001 m. - po kelių metų VLKK staiga susigaudo, kad tai baisi svetimybė. Gal tegul pasilaiko sau tas rekomendacijas, kurios keičiasi kas keli metai, o mes remiamės tuo kas yra publikuota? Nes "gairelė" spėju ir tėra vieninteliame "sportinių terminų žodyne"?--Dirgela 13:19, 2007 gruodžio 26 (EET)
Vimpelas yra gairelė tiek vieninteliu atveju - kai tai vadinamoji sportinė gairelė ar panašus ženklas ([2], [3], [4]). Artimiausia žodžio gairė prasmė yra 'kartelė su vėliavėle'. Ir su specifine vėliavų rūšimi bei išvestinėmis reikšmėmis tai visai nesisieja. Gairele vadinti pusantro metro ilgio laivo vimpelą (o naudodavo ir ilgesnius) būtų keistoka.