Šablono aptarimas:Trinti

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Šablono aptarimas:Delete)

perkelta iš Talk:Procesas: :Delete dar nereiškia kad tokio straipsnio nereikia, bet jei pavyzdžiui kas nors sukurtų straipsnį Triušis su tokiu turiniu - "Mano truišis vardu Griužius", tai mes gi trintume tą straipsnį, nes geriau nieko, negu kažkas visai beviltiško. Tas pats ir čia - delete tik reikštų, kad žmogus, norintis rašyti apie procesą nebūtų suvaržytas - nereiktų stengtis pritaikyti esamo teksto, o tiesiog pradėtu tuščioje vietoje. Knutux 12:14, 14 Liepos 2005 (EEST)

manyčiau tai - --AndriuZ 13:13, 14 Liepos 2005 (EEST)per laisvas traktavimas - yra {fastdele} ir {delete}, abudu naudojami būtent trynimui (po aptarimo ir balsavimo) ar ne?

Neskubiai trinti[redaguoti vikitekstą]

Gal kas galėtų padaryti šabloną neskubiam trynimui? Kažkas panašaus į „Šio straipsnio Reikšmingumu abejojama, todėl straipsnį siūloma trinti. Prašome pasisakyti aptarimuose. Po dviejų savaičių jis bus ištrintas“ ar panašiai. Čia greitosiomis tekstą parašiau, tikriausiai galima patobulinti. Nes šis „skubiai trinti“ nelabai tinka siūlomiems trinti dėl neaiškaus reikšmingumo, tačiau kito kol kas nėra. --Nomad 10:51, 2008 liepos 28 (EEST)

Dėl pastabos šablone[redaguoti vikitekstą]

Kai šablonas yra pastatomas sename straipsnyje, prie kurio prisėdėjo ne vienas naudotojas, man labai kelia abejonių, ką galėtų reikšti pastaba ir aplamai ar tais atvejais ši pastaba yra korektiška "(pastaba: iš savo paties sukurtų puslapių žymės pašalinti negalima)" --Vpovilaitis apt. 08:17, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Na, straipsnį vis viena sukuria tik vienas naudotojas... --Martynas Patasius 22:31, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)
Bet tikrai ne būtinai jo indėlis į straipsnį gali būti didžiausias. --Vpovilaitis apt. 07:31, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)

Dėl priežasties[redaguoti vikitekstą]

Skubaus trynimo priežastis manau nebūtinai yra vandalizmas ar nereikėtų įvesti pirmąjį parametrą kaip sutrumpinimą iš galimų „Skubaus trynimo kriterijų“, o papildomą priežastį nurodant antru parametru. Taip pat gerai būtų nuoroda į „Skubaus trynimo kriterijus“. žr. {{Sandbox4}} --Vpovilaitis apt. 15:52, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Šis mano komentaras buvo paliktas po šio pakeitimo [1] --Vpovilaitis apt. 07:44, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
O kodėl blogai tiesiog įrašyti paprastu tekstu, kaip kad buvo anksčiau ([2])? Ir išvis, kam tie visi pakeitimai ([3])? Šiaip ar taip, tie „Skubaus trynimo kriterijai“ dar nėra „tikra“ taisyklė, ir visi tie sutrumpinimai tik šiandien įvesti ([4]) - beje, manyčiau, gana skubotai... --Martynas Patasius 22:30, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Na, sutrumpinimai irgi sutinku, kad skuboti, o teksto pakeitimas manau buvo būtinas, kad būtų atskirta nuo naujai sukurto negreito trynimo šablono. Hugo.arg 22:38, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Na, kažkiek pakeisti gal ir vertėjo, bet gal būtų užtekę „Šį puslapį siūloma ištrinti.“ ([5]) pakeisti į „Šį puslapį siūloma skubiai ištrinti.“? Na, gal dar „Jei manote, kad to nereikia, diskusijų puslapyje argumentuokite, kodėl.“ - į „Jei manote, kad to nereikia, diskusijų puslapyje argumentuokite, kodėl. Tokiu atveju tikslinga pakeisti šį šabloną į tokį ir tokį.“ ar pan. Tuo tarpu „Šį puslapį siūloma skubiai ištrinti kaip kaip vandalizmą.“ ([6]) netikslu, nes skubiai trintinas ne tik vandalizmas (ir be parametrų šablonas turbūt neturėtų nurodyti jokios priežasties), o „Jei visgi manote, kad skubiai jo ištrinti negalima, pakeiskite šį šabloną į {{PTR}}, ir trynimas bus apsvarstytas.“ - nes vis tik svarbiau ne pakeisti šabloną, o nurodyti priežastį. Juk nurodžius protingą priežastį šablono gali ir visai nebeprireikti, o pakeitus šabloną nenurodžius priežasties, manyčiau, neturėtų būti galima „išgelbėti“ kažko aiškiai trintino... --Martynas Patasius 00:55, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
Na gal sutrumpinimai ir įvesti skubotai, bet, kai jie buvo įvesti tuo metu buvo galimybė tik nurodyti skubų trynimą dėl vandalizmo. O kadangi galėjo prireikti ir dėl kitų priežasčių panaudoti šį šabloną, tai todėl skubiai teko įvesti šiuos sutrumpinimus. Tuo metu tai atrodė būtina. Tačiau jei yra kokiu nors pasiūlymų, kaip tuos sutrumpinimus, ar tekstus pakeisti ar patobulinti tai nematau jokių problemų. --Vpovilaitis apt. 07:44, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
Na, tarkim, kodėl [7] būtų blogai (pasižiūrėjau - šiuo metu šablonas naudojamas tik vienoje vietoje, tad savo keitimo neskubu atmesti)? Gal dar nebent reikėtų užrašo „Priežastis nesukonkretinta“ jei priežastis nenurodyta... --Martynas Patasius 19:20, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
Šiuo metu gaunasi prieštaravimas. Prašoma argumentuoti trinamojo puslapio aptarime ir siūloma pakeisti žymę į {{PTR}}, kai tuo tarpų {{PTR}} nurodo kaip diskusijų puslapį bendrąjį aptarimų puslapį. --Vpovilaitis apt. 19:48, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
Ir dar vistiek panaudočiau nuorodą į skubių trynimu sąrašą. Vpovilaitis apt. 19:59, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
Teisybė... Taip tiktų ([8])? --Martynas Patasius 20:36, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
beveik. Tačiau ten turėtų pakliūti ir trynimo priežastis. Vpovilaitis apt. 21:11, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
Patikslinu turėjau galvoje į puslapį „Administravimo veiksmai“ kaip į vienintelę vietą turėtų pakliūti neakivaizdžios trynimų priežastis žr. „Vikipedijos aptarimas:Administravimo veiksmai“. --Vpovilaitis apt. 14:26, 2009 rugpjūčio 26 (EEST)

Šablonas nurodo per daug vietų kur reikėtų ieškoti šablono įstatymo priežasties. --Vpovilaitis apt. 14:39, 2009 rugpjūčio 26 (EEST)

Tik tada, kai priežastis nenurodyta kaip šablono parametras. Tai būtų, na, užuomina įdėjusiajam, kad priežastį gal vertėtų nurodyti būtent tokiu būdu... Be to, taip išlaikomas „atgalinis suderinamumas“ - ten, kur straipsnių istorijose naudojamas šis šablonas, priežastis neretai nurodoma redagavimo komentare. --Martynas Patasius 01:27, 2009 rugsėjo 2 (EEST)

Dėl trynimo argumentų ir aptarimo[redaguoti vikitekstą]

Jei pasiūlius trinti straipsniui prasideda diskusija, o straipsnis nėra stebimas, tai dažnai galima palaikyti, kad vyksta diskusija dėl straipsnio tobulinimo ir į tokią diskusiją neatkreipti dėmesio. Tuo labiau jei tai nėra administratorius, kuris pastoviai stebi trintimų straipsnių sąrašą. Todėl dažnai tokios diskusijos vyksta labai šališkai. Nėra įtraukiami neutralus vartotojai. Todėl manau, kad tokios diskusijos jau nuo trynimo priežasties nurodymo turi prasidėti bendrame aptarimų straipsnyje, kuri stebi ar stebės beveik visi naudotojai. Sutinku, kad skubaus trynimo priežasties nurodyti yra ir nebūtina, tačiau, jei išliko noras nurodyti priežastį arba kažkam priežastis pasirodė neakivaizdi, tai turėtų būti panaudojamas naujasis šablonas. Vpovilaitis apt. 20:34, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)

Teisybė, diskusijas galima ir „pražiopsoti“. Bet manyčiau, kad ši bėda spręstina dedant „viešoje vietoje“ ne visą diskusiją, o tik nuorodą į ją (aišku, šablone kažką tokio reikėtų paminėti tik jei sutarsim dėl tokio puslapio). --Martynas Patasius 20:50, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
dėl skelbimų atsakiau projekto aptarime. Rašau iš mob todėl trumpai. Vpovilaitis apt. 21:08, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)
Patikslinu turėjau galvoje aptarimą „Administravimo veiksmai“. --Vpovilaitis apt. 14:16, 2009 rugpjūčio 26 (EEST)

Šablonas nurodo per daug vietų kur gali vykti diskusija. O galiausiai kokia čia gali būti diskusija, jei priežastis jau akivaizdi viena iš skubaus trynimo kriterijų? --Vpovilaitis apt. 14:41, 2009 rugpjūčio 26 (EEST)

Na, tada nuorodą į Vikipedija:Administravimo veiksmai galima ir išmesti, neprieštarauju. O jei rimčiau, tai „pereinamuoju laikotarpiu“ reikėtų nurodyti visas alternatyvas, o vėliau, jau apsisprendus, bus galima palikti tik pasirinktąją. Priešingu atveju susidaro situacija, kai „per jėgą“ siūlomas minėtas puslapis. Aš, tuo tarpu, labiau palaikyčiau bent „laisvą konkurenciją“, jei ne ankstesnės tvarkos naudojimą, kol nebus galutinai apsispręsta ją keisti. --Martynas Patasius 01:34, 2009 rugsėjo 2 (EEST)

Dėl nuorodos į istoriją[redaguoti vikitekstą]

Ji neveikia kitoms vardų sritims išskyrus pagrindinę. --Vpovilaitis apt. 14:38, 2009 rugpjūčio 26 (EEST)

Ačiū, labai teisingai pastebėta. Dabar jau lyg ir pataisyta ([9]). --Martynas Patasius 01:24, 2009 rugsėjo 2 (EEST)