Administracija

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Įmonės administracija)

Administracija – organizacijos biurokratinis aparatas, vykdantis organizacijos struktūrų (vadovybės, institucijų) suformuluotus uždavinius ir priimtus sprendimus bei įgyvendinantis savo parengtas organizacijos veiklos, plėtros ir veiklos administravimo programas.

Įmonės administracija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Verslo sektoriuje administracija – valdantysis ūkio subjekto, ūkinės organizacijos personalas;[1] jam vadovauja (generalinis) direktorius ar kitaip vadinamas asmuo.

Struktūra[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Administracijai vadovauja administracijos vadovas (oficialiai tai gali būti (generalinis ar vykdomasis) direktorius, prezidentas, viršininkas ir pan.). Jį skiria organizacijos valdžios subjektai, vadovaujančios organizacijos ar institucijos (pvz., bendrovių atveju direktorijų skiria akcininkų susirinkimas metu).

Pareigybės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Administracijos pagalbiniam personalui priklauso: sekretorė, referentė (sekretorė-referentė), finansininkas (buhalteris), raštinės vedėja(s) (raštvedys), kt.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Administracija. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. I (A-Ar). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2001