Vikipedija:Nukreipiamieji straipsniai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Čia aprašytos Vikipedijos taisyklės, galiojančios visiems Vikipedijos dalyviams.
Taisyklės gali būti keičiamos tik nustatyta tvarka.

Nukreipiamieji straipsniai Vikipedijoje kuriami tada, kai vienai temai yra keli sinonimiški ar alternatyvūs pavadinimai arba, kai tam tikra tema visiškai aprašyta straipsnyje, apimančiame platesnę temą.

Nukreipiamuosiuose straipsniuose neturėtų būti jokio teksto, nes jis vis tiek nėra rodomas. Nukreipiamieji straipsniai nėra priskiriami kategorijoms.

Nukreipiamųjų straipsnių pavadinimai[redaguoti vikitekstą]

Nukreipiamieji straipsniai kuriami iš sinonimiškų pavadinimų. Nukreipiamieji straipsniai nekuriami iš to paties pavadinimo skirtingų gramatinių formų, straipsnio pavadinimo kamieno ar šaknies.

Netinkami nukreipimai[redaguoti vikitekstą]

Paprastai nukreipiamieji straipsniai neturėtų rodyti į kitus nukreipiamuosius straipsnius. Straipsniuose nerekomenduotina naudoti nuorodų į nukreipiamuosius straipsnius, kurie, savo ruožtu, rodo į tuos pačius straipsnius.

Patartina iš galimų nukreipimų pasirinkti tą, kurio pavadinimas yra artimiausias žodžiui ar žodžių junginiui, iš kurio daroma nuoroda.

Straipsnis platesne tema neturėtų būti kreipiamas į straipsnį siauresne tema. Pvz., Bitė neturėtų būti kreipiama į Naminė bitė, tačiau galima kreipti atvirkščiai.