Tėvas Stju

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tėvas Stju

PavadinimasFather Stu
Kilmės šalis JAV
RežisieriusRosalind Ross
Scenaristas (-ai)Rosalind Ross
VaidinaMark Wahlberg
Mel Gibson
Jacki Weaver
Malcolm McDowell
Annet Mahendru
Metai2022
Žanrasdrama
Trukmė124 min.
Kalbaanglų
Biudžetas4 mln. JAV dolerių[1][2]
Pajamos21,8 mln. JAV dolerių[3][4]
IMDb įrašas

Tėvas Stju (angl. Father Stu) – 2022 m. JAV sukurta biografinė drama apie katalikų kunigą Stuartą Longą. Pagrindinio vaidmens atikėjas Mark Wahlberg yra ir vienas iš filmo prodiuserių, o režisierei ir scenarijaus autorei Rosalind Ross tai režisūrinis debiutas. Ross yra vieno iš pagrindinių fimo aktorių Melo Gibsono dabartinė gyvenimo draugė.[5] Epizodinį Marijos, Jėzaus motinos vaidmenį filme atliko Melo Gibsono sūnaus Louie žmona Annet Mahendru.

M. Wahlbergas, išgirdęs apie Stiuartą Longą iš kitų kunigų, susidomėjo projektu ir investavo į jį savo paties pinigus.[6] Į fimo kūrimą taip pat buvo įsitraukę ir paties Longo tėvai, nors Viljamas Longas pripažįsta, kad jo personažas gerokai skiriasi nuo realybės. „- Nemanau, kad svarbu kaip aš buvau pavaizduotas, filmas yra apie t. Stju. Jis norėjo, kad žmonės išeitų iš filmo su žinia „Tikėkite, laikykitės, ištverkite“.[7]

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Boksininkas mėgėjas Stiuartas Longas dėl sveikatos problemų priverstas baigti savo kerjerą. Ieškodamas naujos veiklos, jis vyksta į Holivudą svajodamas tapti aktoriumi, tačiau susiduria su realybe ir priverstas dirbti mėsos parduotuvėje. Čia pamatęs jį sudominusią merginą, Stiuartas nusprendžia ją susirasti ir sužino, kad ši nuolat lankosi katalikų bažnyčioje bei patarnauja greta esančiame pagalbos centre. Vis daugiau bendraudamas su Tereza, Stiuartas taip pat pradeda eiti tikėjimo keliu, nors tam prieštarauja abu tėvai. Patyręs motociklo avariją ir po jos išgyvenęs, jis nusprendžia tapti kunigu, tuo įskaudindamas Terezą. Nepaisydamas kliūčių, Stiuartas pradeda mokytis seminarijoje ir po kurio laiko sužino, kad serga itin reta ir greitai progresuojančia raumenų liga.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Mark Wahlberg – Stiuartas „Stju“ Longas
  • Jacki Weaver – Ketlina Long, Stiuarto motina
  • Mel Gibson – Viljamas „Bilas“ Longas, Stiuarto tėvas
  • Teresa Ruiz – Karmena
  • Malcolm McDowell – monsinjoras Kelis
  • Annet Mahendru – Marija
  • Aaron Moten – Hemas
  • Cody Fern – Džeikobas
  • Patricia Belcher – Mod

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Murphy, J. Kim (April 16, 2022). „Box Office: 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' Conjuring Franchise-Low Opening Weekend“. Variety.
  2. Malhotra, Rahul (2022-04-17). „'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' Fizzles With Franchise-Low $43 Million Opening Weekend Box Office“. Collider.
  3. Father Stu. Box Office Mojo. IMDb. Nuoroda tikrinta 2022-12-14.
  4. Father Stu. The Numbers. Nash Information Services, LLC. Nuoroda tikrinta 2022-12-14.
  5. Kit, Borys (2021-03-18). „Mark Wahlberg, Mel Gibson Reteam for Story of Boxer-Turned-Priest Stuart Long (Exclusive)“. The Hollywood Reporter.
  6. „Mark Wahlberg spent 'millions' of his own money to make 'Father Stu'“. Insider.
  7. „14 Fascinating facts about the real-life Fr. Stu Long that you need to know“. Aleteia — Catholic Spirituality, Lifestyle, World News, and Culture. April 14, 2022.