Sybil Danning

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sybil Danning
Tikras vardas Sybille Johanna Danninger
Gimė 1952 m. gegužės 24 d. (71 metai)
Velsas, Austrija
Šalis Austrija

Sibilė Doning (angl. Sybil Danning, g. 1952 m. gegužės 24 d.) – austrų kino aktorė, prodiuserė, režisierė ir buvęs modelis.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sibilės tėvas amerikietis paliko jos motiną dar iki jai gimstant. Ši vėliau ištekėjo už kito amerikiečio karininko (majoro), kas lėmė, kad ilgą laiką jiems teko gyventi įvairiose karinėse bazėse visame pasaulyje. Jiems grįžus į Austriją, šeima iširo, o 16-metė Sibilė paliko namus ir apsigyveno Zalcburge, kur pradėjo lankyti kosmetologijos kursus. Vėliau, dirbdama kosmetologe, ji pati sulaukė pasiūlymų pasirodyti madų šou bei pozuoti fotografijoms.

1968 m. Sibilė debiutavo kine ir dažniausiai atlikdavo nedidelius seksualių moterų vaidmenis. 1978 m. ji nusprendė persikelti į Holivudą. Pasirodžiusi pirmame JAV filme 1980 m., ji ilgainiui tapo žinoma kaip B kategorijos filmų aktorė. 10 dešimtmečio pradžioje ji kuriam laikui buvo priversta nutraukti savo karjerą dėl traumos, patirtos filmavimo metu.

Pertrauka tarp filmavimų tęsėsi nuo 1993 m. iki 2007m., kol Quentin Tarantino pakvietė į savo juostoje „Grindhouse“ esantį fiktyvų anonsą „Moterys vilkolakės iš SS“.

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sibilė nuo 1991 m. yra ištekėjusi už Horst Lasse.

Dalinė filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]