Ridikas (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ridikas

PavadinimasRiddick
Kilmės šalisJAV
RežisieriusDavid Twohy
Prodiuseris (-iai)Vin Diesel
Ted Field
Samantha Vincent
Scenaristas (-ai)David Twohy
KompozitoriusGraeme Revell
VaidinaVin Diesel
Jordi Mollà
Matt Nable
Katee Sackhoff
Dave Batista
Bokeem Woodbine
Raoul Trujillo
Karl Urban
Metai2013
ŽanrasMokslinė fantastika
Trukmė118 min.
Kalbaanglų
PlatintojasUniversal Pictures
Entertainment One
Biudžetas38 mln. JAV dol.[1]
Pajamos98,3 mln. JAV dol.[1]
IMDb įrašas

Ridikas (angl. Riddick) – 2013 m. britų ir amerikiečių mokslinės fantastikos filmas; trečioji serijos „Ridiko kronikos“ dalis. Filmą režisavo David Twohy, kuris prieš tai režisavo ankstesniąsias dalis – „Visiška tamsa“ ir „Ridiko kronikos“. Pagrindinį vaidmenį atliko Vin Diesel, kuris dar taip pat užsiėmė prodiuserio pareigomis.

Metacritic.com svetainės kritikų filmo apžvalgų įvertinimų vidurkis − 49 balai iš 100.[2]

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Ridikas, liūdnai pagarsėjęs, pavojingas, ištrūkęs kalinys tapo karių nekromongerių laivyno vadu (filmo „Ridiko kronikos“ pabaiga). Jis trokšta surasti savo gimtąją planetą Furiją. Tik komandoras Vako žino šios planetos vietą. Ridikas sutaria, kad jis užleis Vako vado postą, jei šis jam parodys kelią į gimtąją planetą. Užuot nusiuntęs Ridiką į Furiją Vako pasiunčia jį į nežinomo vardo planetą, o lydintiems nekromongeriams liepia Ridiką nužudyti. Ridikas pergudrauja savo palydovus ir išsigelbsti. Nekromongerių laivas išskrieja ir Ridikas lieka vienišas nežinomoje planetoje. Jis vis dar ieškomas kiekvieno galaktikos premijų medžiotojo. Netrukus jis atsiduria kovoje dėl išlikimo su ateiviais plėšrūnais, daug pavojingesniais už bet kokį jo sutiktą žmogų.

Įveikęs plėšrūnus ir vieną jų prisijaukinęs Ridikas praeina kalnų tarpekliu ir aptinka apleistą stovyklą. Vienintelis būdas ištrūkti iš planetos yra pasiųsti avarinį pranešimą, kuris pritrauktų premijas medžiojančių samdinių laivus, dažnai užklystančius į šią planetą. Po Ridiko išsiųsto signalo į planetą atskrieja du laivai. Viename jų – būrys pavojingų samdinių, kito kapitonas vaikosi Ridiką dėl asmeninių priežasčių. Senkant laikui iki pražūtingos audros užklupimo, Ridiką medžiojantys samdiniai nė neketina trauktis be jo galvos, kaip trofėjo…

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 „Riddick (2013)“. Box Office Mojo. Nuoroda tikrinta 2016-09-12.
  2. metacritic.com