Pranaši pozicija (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Pranaši pozicija

PavadinimasVantage Point
Kilmės šalis JAV
RežisieriusPitas Trevisas (Pete Travis)
Prodiuseris (-iai)Tania Landau
Rikardo del Rio
(Ricardo del Río)
Scenaristas (-ai)Baris Levinas (Barry Levy)
KompozitoriusAtlis Orvarsonas
(Atli Örvarsson)
VaidinaForsetas Vaitekeris
Metju Foksas
Denis Kvaidas
Viljamas Hertas
Edgaras Ramirezas
Ailit Zoror
Sigurni Viver
Metai2008
ŽanrasDrama, Trileris
Trukmė90 min.
Kalbaanglų
PlatintojasColumbia Pictures
Biudžetas40 mln. JAV dol.
IMDb įrašas

Pranaši pozicija (angl. Vantage Point) – 2008 m. JAV veiksmo filmas.

Filmo premjera įvyko 2008 m. vasario 13 d. Salamankoje (Ispanija).

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Suvešėjęs terorizmas priverčia pasaulio lyderius imtis rimtų atsakomųjų priemonių. Įvairių šalių vadovai susirenka istoriniame Salamankos mieste, Ispanijoje, pasirašyti JAV prezidento Hendrio Eštono inicijuotą tarptautinę anti teroristinę sutartį. Visas pasaulis, užgniaužęs kvapą laukia viršūnių susitikimo.

Iškilminga susitikimo atidarymo ceremonija tampa teroristinio išpuolio arena. Nuaidi du šūviai, JAV prezidentas suklumpa ir aikštėje kyla panika. Dar nespėjusią atsikvošėti minią apkurtina sprogimų banga. Išpuolis trenkia lyg žaibas iš giedro dangaus… Tačiau taip pasirodyti gali tik paprastam iškilmių stebėtojui, žioplinėjančiam turistui Govardui arba pažiūrėti į „svarbius dėdes“ su mama atklydusiai mažylei Anai. Ne visiems išpuolis buvo toks netikėtas. Kažkas vis dėlto jį numatė, kai kas jam ruošėsi ir įvykdė. Kažkas, pasislėpęs minioje, stebėjo, kad viskas pavyktų ir nekiltų jokių nesklandumų.

Tik kur tas nematomas priešas tūnojo? Gal jis stovėjo visai šalia jūsų, kol jūs filmavote istorinį vadovų susitikimą savo vaikams? O gal slėpėsi už kameros Reksos Bruks žinių komandoje ir filmavo tai, ko niekas daugiau nepastebėjo? Vertėtų peržiūrėti ir žinių komandos nufilmuotą medžiagą – galbūt jiems pavyko užfiksuoti ką nors svarbaus.

Galbūt derėtų atidžiau pasidomėti slaptosios tarnybos agentais Kentu Teiloru ir Tomu Barnsu, atsakingais už JAV prezidento saugumą? Ar T. Barnsas tikrai tinkamas prezidento apsaugai? Jis neseniai grįžo į tarnybą po sunkios traumos. Galbūt jam derėtų dar pailsėti prieš stojant į tarnybą: akivaizdu, kad jis nepastebėjo prezidentui gresiančio pavojaus. O kur tuo metu buvo K. Teiloras? Ir kur jis dingo po pasikėsinimo į prezidentą?

O kur taip karštligiškai skuba Salamankos mero apsaugos darbuotojas Enrikė? Gal jis vienas iš teroristų ar tiesiog laiko savo pareiga bent vieną iš jų sučiupti? Galbūt jis netgi žino, ką jis vejasi?…[1]

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

ir kt.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. http://www.kinas.info/?movie=6383 Archyvuota kopija 2008-05-26 iš Wayback Machine projekto. Filmo aprašymas

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]