Policininkė (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Policininkė

PavadinimasLa poliziotta
Kilmės šalis Italija
RežisieriusSteno
Scenaristas (-ai)Luciano Vincenzoni
Sergio Donati
Nicola Badalucco
Metai1974
Žanraskomedija
Trukmė100 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Policininkas (it. La poliziotta) – 1974 m. Italijoje sukurta komedija. Filmas šalyje buvo labai populiarus ir sulaukė ne vieno tęsinio, tik juose pagrindinį vaidmenį atliko aktorė Edwige Fenech.

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Vieną dieną advokato padėjėja dirbanti Džovana pratrūko: viršininkas moka mažą algą, tačiau reikalauja dirbti viršvalandžius, vaikinas Klaudijus rūpinasi tik savimi, o tėvas nori, kad apie jį namuose šokinėtų ne tik motina, bet ir dukra. Pamačiusi teatre spektaklį apie Žaną d‘Ark, ji taip pat įsigeidžia lygių teisių ir galimybių kovoti už teisybę. Viską palikusi ji nusprendžia sėsti į pirmą pasitaikiusį traukinį, tačiau stotyje pamato plakatą, agituojantį moteris stoti į policiją. Džovana baigia apmokymus ir pradeda darbą, tačiau savo principingumu netrukus sukelia nepatogumų savo viršininkams. Ji nubaudžia už neleistiną mašinos parkavimą teisėją, mero sūnų, o buvusį meilužį Klaudijų apkaltina seksualiniu priekabiavimu. Neapsikentęs viršininkas nusiunčia ją tikrinti skerdyklos, bet ir čia Džovana sugeba aptikti pažeidimų. Teisėjas Rudžero įsimyli policininkę, tačiau jis bijo imtis aktyvių veiksmų, kad nepakenktų savo karjerai.

Didžiausios bėdos kyla kuomet ji aptinka, kad merui priklausanti gamykla teršalus leidžia tiesiai į upę. Įtakingiausi miestelio vyrai ieško įvairių būdų sužlugdyti policininkę ir nusprendžia pasinaudoti tuo, kad ši neabejinga Tarsisijui Mončiui, tačiau ši jį pergudrauja ir slapta įrašo pokalbį, kuriame jis papasakoja apie miestelio korupciją. Vis tik įrašu jai nepavyksta pasinaudoti, nes Džovana tampa užpuolimo auka. Kuomet nusivylusi ji nori atsistatydinti, Rudžero pasiūlo jai likti pareigose ir kartu tęsti pradėtą darbą, tik jau kitoje šalies vietoje...

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]