Medal of Honor: Frontline

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Medal of Honor: Frontline
Kūrėjas EA Los Angeles
Leidėjas Electronic Arts
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius Michael Giacchino
Išleidimo data PlayStation 2
ŠA: 2002 m. gegužės 29 d.
EU: 2002 m. birželio 7 d.
Xbox & GameCube
ŠA: 2002 m. lapkričio 7 d.
EU: 2002 m. gruodžio 6 d.
Žanras (-ai) Pirmojo asmens šaudyklė
Režimas Vieno žaidėjo, kelių žaidėjų
Reitingai ESRB: T
PEGI: 12+
Platforma PlayStation 2
PlayStation 3
Xbox
GameCube
Versija {{{versija}}}
Variklis {{{variklis}}}
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys {{{kitos dalys}}}
Medal of Honor.com

Medal of Honor: Frontlinepirmojo asmens šaudyklė, sukurta ir išleista įmonės „Electronic Arts“. Žaidimas skirtas PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox ir GameCube konsolėms. „Frontline“ veiksmas vyksta pirmojo žaidimo metu ir pasakoja apie leitenanto Patersono tarnavimą JAV armijoje Europoje Antrojo pasaulinio karo metais.

„Frontline“ yra ketvirtasis „Medal of Honor“ serijos žaidimas. Tai pirmasis serijos žaidimas, kurio kūrime nedalyvavo serijos kūrėjas Stivenas Spilbergas.

Apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuotrauka iš žaidimo

„Frontline“ yra pirmojo asmens šaudyklė, kurioje žaidėjai valdo pagrindinį veikėją iš pirmojo asmens perspektyvos ir, naudodami istorinius to laikmečio ginklus, kovoja Antrojo pasaulinio karo metais prieš Vermachtą, vykdydami įvairias karines operacijas. Kiekvienos misijos pradžioje vyksta instruktažai, kurių metu vystomas siužetas ir pristatomi nauji veikėjai. Kiekviena misija yra sudaryta iš keleto lygių, kurių kiekvienas skiriasi vietomis, veiksmo lygiu ir žaidimo stiliumi. Žaidimo pradžia vyksta D dienos fronto linijoje, kur žaidėjas bando veržtis pirmyn, palaikomas kitų kompiuterinio dirbtinio intelekto valdomų kareivių, o pagrindinis dėmesys skiriamas greitam į veiksmą orientuotam ginkluotam žaidimui. Tačiau istorijos eigoje žaidėjo veikėjas siunčiamas į įvairias kitas misijas, įskaitant slaptas operacijas tokiose vietose kaip karinės bazės, vokiečių okupuoti miestai ir dvarai, povandeniniai laivai ir kaimo vietovės. Lygiuose žaidėjo veikėjui keliamos įvairios užduotys: infiltracija, šnipinėjimas, gelbėjimas ir žvalgyba. Dėl misijų ir vietovių įvairovės žaidimo tempas keičiasi. Daug misijų atliekama savarankiškai, tačiau kartais į jas įtraukiamas ir atsarginis dirbtinio intelekto kompanionas.

Gyvybes lemia gyvybių juosta, kurią galima papildyti naudojant įvairiuose lygiuose randamus skirtingo poveikio medikamentus.

Misijų metu žaidėjai gali pelnyti medalius iki kiekvieno lygio pabaigos, jei įvykdo tam tikrus reikalavimus, pavyzdžiui, įvykdo užduotis, sunaikina tam tikrą skaičių priešų ir išlaiko tam tikrą gyvybių procentą − visa tai žymima bronzine, sidabrine arba auksine žvaigžde.

Kritika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagal vaizdo žaidimų apžvalgų suvestinę „Metacritic“ žaidimas sulaukė „iš esmės palankių“ atsiliepimų.[1][2][3]GameSpot“ pripažino „Frontline“ geriausiu 2002 m. gegužės mėn. vaizdo žaidimu.[4] Jis taip pat laimėjo „GameSpot“ kasmetinį PlayStation 2 geriausio garso apdovanojimą ir užėmė antrąsias vietas PlayStation 2 geriausios muzikos ir PlayStation 2 geriausios grafikos (techninės) kategorijose.[5]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Medal of Honor: Frontline for GameCube Reviews“. Metacritic. Nuoroda tikrinta 2012-11-02.
  2. „Medal of Honor Frontline for PlayStation 2 Reviews“. Metacritic. Nuoroda tikrinta 2012-11-02.
  3. „Medal of Honor Frontline for Xbox Reviews“. Metacritic. Nuoroda tikrinta 2012-11-02.
  4. The Editors of GameSpot VG (2002-06-04). „Video Game of the Month, May 2002“. GameSpot. Suarchyvuotas originalas 2004-05-01.
  5. GameSpot Staff (2002-12-30). GameSpot's Best and Worst of 2002“. GameSpot. Suarchyvuotas originalas 2003-02-07.