McDermott, Will & Emery

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„McDermott Will & Emery“ ženklas

McDermott Will & Emery L.L.P. - tarptautinė advokatų kontora, viena iš 10 didžiausių teisės firmų (law firm) JAV bei iš 20 visame pasaulyje[1]. Būstinė - Čikagoje (Ilinojus). Įkurta 1934 m. Steigėjai Edward H. McDermott ir William M. Emery. Apie 2 300 darbuotojų (per 1 000 advokatų). 15 biurų JAV ir Europoje.

Lietuva[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1991 m. Lietuvoje pradėjo veikti JAV teisės firmos „McDermott, Will & Emery“ Vilniaus biuras.

Nuo 1992 m. iki 1999 m. JAV teisės firmos „McDermott, Will & Emery“ Vilniaus biuro vadovavo advokatė Eugenija Sutkienė.

1994-2001 m. Vilniaus biuro teisininkas buvo Jonas Pilkauskas (vėliau - vienas iš advokatų kontoros „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ vadovų, partneris).

Nuo 1997 m. Vilniaus biuro advokatas buvo Jonas Masiokas (nuo 2003 m. liepos 1 d. - advokatų kontoros „Bernotas ir Dominas Glimstedt“ partneris).

2004 m. „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ ir Baltijos šalių kontorų teisininkai pradėjo bendradarbiauti, siekdami vieningos kontoros statuso ir pavadinimo kartu su partneriais Estijoje ir Latvijoje, kūrė bendrą verslo teisės kontorų aljansą.

2008 m. rugsėjo mėn. „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ drauge su vienomis iš pirmaujančių latvių ir estų advokatų kontorų - Grunte & Cers (Latvija) ir Tark & Co (Estija) - susijungė į trijų kontorų tinklą „TLS Alliance“[2]. 2008 m. „TLS Alliance“ strateginiu partneriu Baltarusijoje tapo advokatų kontora „Vlasova Mikhel & Partners“.

2010 m. rugsėjo mėn. „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ kartu su Estijos „Tark & Co“ bei Latvijos advokatų kontora „Grunte & Cers” baigė sujungimo procesą ir veiklą nuo šiol vykdo vieningos kontoros „Tark Grunte Sutkiene” vardu[3].

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Company Snapshot: McDermott Will & Emery. Vault. 2007.
  2. „Įkurtas naujas verslo teisės aljansas „TLS Alliance““ (2008 m.)
  3. Susijungusios trys lyderiaujančios Baltijos šalių advokatų kontoros tapo „Tark Grunte Sutkiene”[neveikianti nuoroda] (11.09.2010)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]