Marussia Motors

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Marussia)

Marussia (rus. Маруся) – buvęs Rusijos sportinių automobilių gamintojas. Šis gamintojas pasižymėjo tuo, kad tapo pirmuoju sportinių automobilių gamintoju Rusijoje.

„Marussia Motors“ buvo pirmasis Rusijos aukštos klasės transporto priemonių gamintojas. Ji projektavo, kūrė ir gamino B1 ir B2 sportinius automobilius Rusijoje. Marussia B1 buvo pradėta gaminti 2008 m. gruodžio 16 d. 2010 m. rugsėjo 10 d. „Marussia Motors“ atidarė savo pirmąją parodų salę Maskvoje.

„Marussia“ vadovavo Nikolajus Fomenko. 2010 m. lapkričio 11 d. buvo paskelbta, kad kompanija išpirko dalį Formulės 1Virgin Racing“ komandos akcijų. Pagal tai nuo 2011 m. sezono ekipa vadinsis „Marussia Virgin Racing“.[1]

2014 m. balandį kompanijos veikla buvo sustabdyta, tuo tarpu Formulės 1 ekipa tęsė savo lenktyniavimą.[2]

Kėbulas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Marussia B2

Marussia B1 ir B2 modeliai turi tą pačią pusiau monolitinę važiuoklę su plieno (spaceframe) kėbulu, uždengtu anglies pluošto plokštėmis – skiriasi tik kėbulo formos.

Variklis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Abu „Marussia“ sportiniai modeliai yra su viduryje montuojamu varikliu, variklis sumontuotas skersai ant galinės ašies. Anglų kompanija „Cosworth“ tiekia „Marussia“ du skirtingus V6 variklius. Vienas iš jų yra 3,5 litro atmosferinis variklis išvystantis 300 arklio galių, 2,8 litro turbokompresorinis variklis siūlomas dviejų variantų – 360 arba 420 arklio galių. 420 arklio galių variklis leidžia „Marussia“ automobiliui pasiekti maksimalų 250 km/h greitį ir pagreitį nuo 0 iki 100 km/h per 3,8 sekundes.

Transmisija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

B1 ir B2 automobiliuose naudojama šešių greičių automatinė pavarų dėžė. Šešių greičių mechaninė pavarų dėžė yra kuriama.

Saugumas ir patikimumas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Marussia B1

Jėgą sugeriantis kėbulas yra iš trijų Space Frame rėmo dalių, ši konstrukcija yra iš plieno vamzdžių ir įvairių skyrių. Priekinė ir galinė konstrukcijos sujungtos su centrine. Susidūrimo metu rėmas sugeria energiją deformuodamasis. B1 ir В2 automobiliai praėjo Rusijos saugumo bandymus ir gavo jų sertifikatus.

Modeliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Marussia F2

B1[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pirmasis rusiškas sportinis automobilis ir pirmasis automobilis pagamintas „Marussia Motors“. Turi viduryje išdėstytą variklį ir galinius varomuosius ratus. „Marussia“ paskelbė, kad pagamins apribotą (2999 vienetų) kiekį šių automobilių.

B2[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

B2 pasižymi agresyvesniu ir brutalesniu dizainu. Varikliai tokie patys kaip ir B1. Kaina tokia pati kaip ir B1 – apie 100 000 eurų.

Marussia F2, visureigis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Marussia“ teigia kad F2 modelis gali būti naudojamas kaip mobilusis valdymo centras, kaip karinė transporto priemonė, arba kaip pagalbos tronsportas. Prototipas buvo parodytas 2010 m. gegužės 12 d.[3]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Russian buys 'significant' stake in Virgin Archyvuota kopija 2010-11-12 iš Wayback Machine projekto.
  2. „Marussia insist they will still race in F1 despite car company folding“. Mail Online. 2014-04-22. Suarchyvuota iš originalo 2016-05-31. Nuoroda tikrinta 2016-09-15.
  3. „Marussia F2 SUV is multipurpose vehicle built by a supercar maker - egmCarTech“. egmcartech.com. 2010 m. gegužės 13 d. Nuoroda tikrinta 6 October 2010.