Leo Burnett Worldwide

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Leo Burnett Worldwide – tarptautinė reklamos agentūra, įkurta Didžiosios depresijos metais 1935 m., viena didžiausių ir sėkmingiausių reklamos bendrovių pasaulyje. Jos klientai – „McDonald’s“, „Coca-Cola“, „Walt Disney“, „Marlboro“, „Kellogg’s“, „Tampax“, „Nintendo“, U. S. Army, „Philips“, „Samsung“, „Visa“, „Wrigley’s“, „Hallmark“ ir kt. „Leo Burnett Worldwide“ turi 97 atstovybes 84 šalyse (atstovas Lietuvoje – UAB „Leo Burnett Vilnius“).

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Leo Burnett Worldwide“ įsteigė reklamos pasaulio legenda Leo Burnett (g. St. Johns, Michigane), studijavęs žurnalistiką Mičigano universitete, reporteris ir tekstų kūrėjas daugybėje bendrovių iki 1930 m. Manoma, kad pirmasis kūrybingas Leo Burnett reklamos sprendimas buvo obuolių krepšys, kuris buvo pastatytas bendrovės priimamajame. Obuolys iki šiol yra žinomas Leo Burnett simbolis, vėliau pakeistas į ranką, siekiančią žvaigždžių. Leo Burnett sakė – „Kuomet sieki žvaigždžių, gali jų ir nepasiekti, bet taip pat neliksi ir pilnom rankom dumblo“.

1950-ieji buvo lūžio metai Leo Burnett bendrovės istorijoje. Tais metais bendrovė gavo du didelius reklamos projektus – „Kellog's“ ir „P&G“. Leo Burnett sukūrė „Tony the Tiger“ reklamą „Kellog’s“ dribsniams. Po 49-erių metų, ši reklama buvo pripažinta vienu iš dešimties 20-ojo amžiaus ikonų. 1997 m. „Leo Burnett Worldwide“ pakeitė savo prekės ženklą į rašytines raides Leo Burnett, tačiau 2002 m. grįžo prie žvaigždžių.

Leo Burnett Kunstinäitused[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2001 Leo Burnett agentūra kuravimo žinutę Italijos tapytojo Umberto Pettinicchio parodą, su fotografo Steve'as McCurry Lozanoje Šveicarijoje.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]