Kategorijos aptarimas:Asmenybės

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kategorijoje Kategorija:Biografijos kategorijoje būtų išgryninta ir talpinama tiktai asmenų biografijos, o atitinkamai kategorijoje Kategorija:Asmenybės būtų galima būtų talpinti kitą su asmenybėmis susijusią informaciją (sąrašus, konkrečių asmenų kategorijas, asmenų šeimų aprašymus ar jų kategorijas, asmenų kūrinius ar jų kategorijas, ir t.t. žr. Biografija yra siauriau, nei Asmenybė todėl siūlau įvesti šį skirstymą. --Vpovilaitis apt. 13:26, 2009 rugpjūčio 11 (EEST)

Nemanau, kad prasminga taip skaidyti. Siūlyčiau palikti vieną iš jų, tai yra šią, kadangi kitose dukterinėse kategorijose naudojama asmenybių dalis pavadinimuose.--Atlantas 21:15, 2009 rugpjūčio 12 (EEST)
Ar savoka asmenybė yra pagrindinis ir vienintelis požymis pagal kurį straipsniai bus priskiriami šiai kategorijai? Detalesnis komentaras yra mano aptarime. Tai kad dabar dukterinių kategorijų pavadinimuose ši sąvoka yra naudojama tai dar nebūtinai yra vienintelis požymis pagal kurį straipsniai turi būti priskiriami toms kategorijoms. Be to, jei kategorijos pavadinimas netiksliai atspindi tą vienintelį požymį pagal kurį straipsniai turi būti priskiriami tai kategorijai, tai visada tokią kategoriją galima pervadinti, kad jos pavadinimas geriau atspindėtų tą požymį, o ne atvirkščiai. --Vpovilaitis apt. 14:44, 2009 rugpjūčio 13 (EEST)