Kategorijos aptarimas:Biografijos

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlyčiau padaryti Nacionalinių didvyrių kategorija. Į ją nepatektų valstybių valdovai ir politikai. Atlantas 19:22, 30 Gruodžio 2005 (EET)

Bijau tik kad neatsirastų kokių kontroversiškų "didvyrių". Prieš darant tokią kategoriją reikėtų labai aiškiai apsibrėžti "didvyriškumo" kriterijus.Dirgela 10:14, 31 Gruodžio 2005 (EET)

Na būten dėl to aš ir nežinau ar tokia kat. bus naudinga, nes jei teks "krapštyti" netikrus didvyrius iš jos, tai bus daugiau bėdos, nei naudos. Na kol kas tegul lieka taip kaip yra. Atlantas 10:18, 31 Gruodžio 2005 (EET)



biografijos pagal profesijas[redaguoti vikitekstą]

Siūlyčiau perkelti į šią kategoriją tokias kategorijas kaip "lakūnai", "kosmonautai" ir pan. (pavyzdžiui perkėliau ten gydytojus). Dirgela 18:40, 21 Kovo 2006 (EET)

Galbūt vertėtų "išgrynint" kategoriją, po ja paliekant tik žmonių biorgafijas, bet ne tokius dalykus kaip sąrašai ir žinynai (Kategorija:Biografiniai žinynai, Kategorija:Asmenų sąrašai), organizacijos (Finansų analitikų asociacija), pareigybių ir profesijų aprašymai (popiežius, Finansų makleris, kotiruotojas, Pramonininkas, finansinės rizikos valdytojas, ir daugelis kitų), šeimos (Kategorija:Verslininkų šeimos, Rotšildai ir t.t.). Ne biografijų aprašymus tada reiktų atitinkamai perkelti kažkur kitur. knutux 10:59, 20 Rugsėjo 2006 (EEST)

Pilnai sutinku. Taip pat kitai susijusiai su asmenybėmis informacijai siūlau naudoti kategorija Kategorija:Asmenybės, taip pat siūlau pervadinti dabar esančias kategorijas, pvz. Kategorija:Asmenybės pagal šalis į Kategorija:Biografijos pagal šalis. --Vpovilaitis apt. 13:03, 2009 rugpjūčio 11 (EEST)
Prieš, VPovilaičio siūlymą, reiktų palikti vieną Biografijas arba Asmenybes, o ne skaidyti, kai praktiškai tas pats tik kitaip įvardinta.--Atlantas 21:17, 2009 rugpjūčio 12 (EEST)
Labai atsiprašau, bet tai lygtai ne mano pasiūlymas, o knutux ir ne vakar pateiktas o beveik prieš tris metus ir jam lygtai bebuvo prieštaravimų visus tuos tris metus, tiktai jis kažkodėl nebuvo realizuotas. --Vpovilaitis apt. 15:03, 2009 rugpjūčio 13 (EEST)

Reiktų perkelti asmenybių kategorijas prie asmenybių, o šią kategoriją naikinti kaip liekana iš senesnė tvarkos ir struktūros. Dabar ji tik atkartoja asmenybių kategoriją. Neskubu to daryti, gal VPOvilaitis prieštaraus, mano argumentai: Asmenybės ir biografijos dubliuoja viena kita, ir nėra prasmės skaidyti jų turinio; Dukterinės kategorijos turi pavadinime asmenybės, todėl logiška būtų visas sukelti prie asmenybių kategorijos ir biografijos kategoriją ištrinti. --Atlantas 21:24, 2009 rugpjūčio 12 (EEST)

Ar savoka asmenybė yra pagrindinis ir vienintelis požymis pagal kurį straipsniai bus priskiriami asmenybių kategorijai? Detalesnis komentaras yra mano aptarime. Tai kad dabar dukterinių kategorijų pavadinimuose ši sąvoka yra naudojama tai dar nebūtinai yra vienintelis požymis pagal kurį straipsniai turi būti priskiriami toms kategorijoms. Be to, jei kategorijos pavadinimas netiksliai atspindi tą vienintelį požymį pagal kurį straipsniai turi būti priskiriami tai kategorijai, tai visada tokią kategoriją galima pervadinti, kad jos pavadinimas geriau atspindėtų tą požymį, o ne atvirkščiai. --Vpovilaitis apt. 15:04, 2009 rugpjūčio 13 (EEST)