Kas? (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kas?

PavadinimasQui?
Kilmės šalis Prancūzija
Italija
RežisieriusLéonard Keigel
Scenaristas (-ai)Léonard Keigel
Metai1970
Žanraskriminalinis
Trukmė73 min.
Kalbaprancūzų
IMDb įrašas

Kas? (pranc. Qui?) – 1970 m. sukurtas kriminalinis filmas.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Filmo pradžioje rodoma besipykstanti pora – Marina ir Klodas, - kurie po to sėda į mašiną. Ši lekia dideliu greičiu, išsuka iš kelio ir nulekia nuo skardžio į jūrą. Moteris spėja iš jos iššokti, o vyras su automobiliu dingsta bangose. Iškviesta policija neranda kūno, tačiau yra įsitikinę, kad šis žuvo.

Grįžusi iš Prancūzijos namo, Marina netrunka susipažinti su Klodo broliu Seržu. Moteris nuolat kažko bijo, jaučiasi stebima ir kankinasi, kaltindama save dėl draugo mirties. Neapsikentęs Seržas, jau tapęs Marinos meilužiu, kartu su ja vyksta į nusikaltimo vietą, kur jis pats mėgina aiškintis brolio mirties aplinkybes. Marina prisipažįsta, kad jų santykius jau seniai buvo ištikusi krizė ir jų nebesiejo ankstesnė aistra. Be to, ji bijo, kad Klodas galėjo likti gyvas. Seržas su nardymo įranga pasiekia nuskendusią mašiną, tačiau kūno neranda, kaip ir policija manydamas, kad jį nunešė srovė.

Vieną vakarą Marinos namuose pasirodo Klodas. Jis papasakoja kokiu būdu išliko gyvas, jiedu vėl susipyksta ir Marina, griebusi peilį, jį nužudo. Kol negrįžo Seržas, ji sudegina savo drabužius, o kūną užkasa namo kieme. Iš policijos grįžęs Seržas pasakoja dalyvavęs kūno atpažinime ir policija dabar policija Marinos nebeįtaria. Jiedu išvyksta atostogų plaukioti jachta, tuo tarpu prasidėję lietūs palaipsniui atidengia negiliai užkastą Klodo kūną. Marinai ir Seržui grįžus, krantinėje jų jau laukia policija...