Informacinės visuomenės plėtros komitetas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) – valstybinė įstaiga prie Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos, dalyvaujanti formuojant valstybės informacinių ir ryšių technologijų kūrimo Lietuvoje politiką ir koordinuojant jos įgyvendinimą.

Pagrindinė komiteto misija ir siekis – planuoti, organizuoti ir koordinuoti informacinės visuomenės plėtros procesus, siekiant atviros, išsilavinusios, nuolat besimokančios ir žiniomis savo veiklą grindžiančios visuomenės plėtros. Siekiama, kad tokios visuomenės nariai turėtų galimybę ir gebėtų savo veiklos srityse efektyviai naudotis šiuolaikinių informacinių ir ryšių technologijų priemonėmis.

IVPK strateginis tikslas – siekti, kad Lietuvoje būtų sukurta moderni informacinė visuomenė, kad šios visuomenės nariai savo veiklą grįstų informacija bei žinojimu, kad naudotųsi naujausių technologijų teikiamomis galimybėmis.

IVPK taip pat yra įpareigotas stebėti, kaip laikomasi iškeltų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų interneto svetainėse ir konsultuoti minėtų svetainių administratorius dėl iškylančių klausimų.

Komitetas įsteigtas 2001 m. liepos 1 d. kaip atskira institucija prie Vyriausybės, 2010 m. birželį pakeistas IVPK statusas – iš įstaigos prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės jis tapo įstaiga prie LR Susisiekimo ministerijos. IVPK direktoriaus pareigas nuo 2010 m. liepos eina Valdas Kišonas.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]