E-pay

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

„E-pay“ (liet. elektroninis apmokėjimas) – elektroninių sąskaitų, ataskaitų ir apmokėjimo sistema internete. Dokumentai pateikiami „Adobe Portable Document Format“ (PDF) forma, todėl juos galima išsaugoti kompiuteryje, atsispausdinti ir pan. Taip pat egzistuoja apmokėjimo už paslaugas per šią sistemą galimybė. Turėdamas vieną asmeninę el. dokumentų saugojimo dėžutę „E-pay” sistemoje, vartotojas gali gauti įvairių paslaugų teikėjų sąskaitas ir jas apmokėti. Kiekvieną kartą, kai dokumentai patalpinami kliento „E-pay“ dėžutėje, jis gauna pranešimą į registracijos metu nurodytą elektroninį paštą. Jei klientas pasirenka elektroninių sąskaitų gavimą su apmokėjimo toje pačioje sistemoje galimybe, sistema siunčia atitinkamam bankui nurodymą sąskaitoje esančią sumą pervesti iš kliento sąskaitos banke į paslaugos tiekėjo sąskaitą.

El. dokumentų pateikimu per „E-pay“ naudojasi bankai, telekomunikacijų, draudimo, lizingo, komunalines paslaugas teikiančios įmonės ir daug kitų. Kiekvienam vartotojui suteikiamas unikalus prisijungimo vardas (vartotojo ID) ir slaptažodis, kurį jis gali keisti priklausomai nuo poreikių. Sistema veikia savarankiškai, bet gali būti integruojama paslaugos teikėjo interneto tinklalapyje.

„M-pay“ sistema – tai SMS žinučių pagalba veikianti sistema, kuri priima, apdoroja ir perduoda paslaugų vartotojo sutikimą apmokėti jam pateiktas paslaugų teikėjų sąskaitas. Vartotojas į mobilųjį telefoną gauna žinutę, kurioje nurodytas sąskaitos siuntėjas, suma, apmokėjimo terminas ir apmokėjimo patvirtinimo kodas, kurį reikia išsiųsti operacijai skirtu numeriu. Toliau vartotojas gauna žinutę, kad sutikimas apmokėti yra priimtas ir galiausiai dar vieną pranešimą apie apmokėtą sąskaitą. Ši paslauga vartotojui nieko nekainuoja, kaip ir „E-pay“ sistema gaunami dokumentai.

Visą procesą – el. sąskaitų pateikimą užsakovo klientams, atsiskaitymų informacijos administravimą ir detalios ataskaitos apie atsiskaitymus pateikimą užsakovui – valdo UAB „Itella Information“.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]