Direct Connect

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Direct connect (DC – „tiesioginis prisijungimas“) – peer - to - peer duomenų perdavimo protokolas. Populiariausias jį naudojantis programinės įrangos klientas yra atviro kodo DC++ ir jo įvairios versijos. Direct connect klientai jungiasi prie centrinio hubo (dažniausiai 411 portu) ir gali siųsti failus tiesiogiai iš vieno kompiuterio kitam.

Hubai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Direct connect struktūros mazgai yra hubai, prie kurių jungiasi klientų naudotojai, tačiau tinklai nėra tokie decentralizuoti kaip kad Gnutella ar FastTrack. Naudotojai gali prisijungti daugiau nei prie vieno hubo. Hubai teikia informaciją apie kitus naudotojus bei leidžia atlikti failų paiešką tarp prisijungusių naudotojų. Paiešką galima atlikti tiek konkrečiame kliente, pažiūrėti jo skleidžiamų failų direktoriją (-as), tiek bendrai visame hube ieškoti pagal pavadinimo simbolius. Duomenų perdavimas ir apsikeitimas failais vykdomas tiesiogiai tarp susijungusių hubo naudotojų klientų, tradiciniu peer - to - peer būdu.

Hubai dažnai būna specalizuoti, teikinatis pirmenybę konkrečioms failų rūšims ar net jų temoms. Taip pat hubai gali būti skirti ir palaikomi konkretaus interneto prieigos tiekėjo, tokiu būdu leidžiama greitai keistis failais to paties tiekėjo tinklo naudotojams. Hubai gali taikyti tam tikrus reikalavimus nautojoms, pvz., tam tikras skleidžiamų duomenų dydis, naudotojų išsiunčiamų duomenų slotų skč., didžiausias leistinas hubų skaičius ir pan. Hubai gali teikti nautotojų registravimo ir autentifikavimo paslaugą.