Danny O'Donoghue

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Danny O'Donoghue
Biografija
Gimė1979 m. spalio 3 d. (44 metai) Dublinas, Airija
Kilmė Airija
Veikladainininkas ir dainų autorius, įrašų prodiuseris
Instrumentaivokalas, klavišiniai, gitara
Aktyvumo metai1998–dabar
Įrašų kompanijaSony Music Entertainment

Daniel John Mark Luke O’Donoghue (g. 1979 m. spalio 3 d.), pasaulyje žinomas kaip Danny O’Donoghue, yra airių roko grupės „The Script“ vokalistas. Jis yra taip pat žinomas kaip treneris iš dainavimo realybės šou „The Voice UK“.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

D. O’Donoghue gimė Dubline, Airijoje. Jo tėvas, Shay O’Donoghue, buvo grupės „The Dreams“ narys. D. O’Donoghue turi penkis brolius ir seseris. Jis yra jauniausias. 2008 m. vasario 14 d. jo tėvas mirė nuo pilvo aneurizmos, kai jam buvo 63 m.

2019 m. vasario 9 dieną, per savo vyro gimtadienį, mirė jo mama. Buvo palaidota vasario 14 dieną.

Muzikinė karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

D. O’Donoghue, su draugu (ir taip pat dabartiniu „The Script“ grupės nariu) Mark Sheehan, iš pradžių buvo grupės „My town“ narys. Sulaukę vidutiniško pasisekimo D. O’Donoghue ir M. Sheehan persikėlė į Los Andželą. Jie rašė dainas ir prodiusavo tokiems atlikėjams kaip Britney Spears ir grupėms Boyz II Men ir TLC. Po metų jie grįžo į Dubliną. D. O’Donoghue ir M. Sheehan rado būgnininką Glen Power ir jie pradėjo rašyti savo muziką. Jie suformavo grupę „The Script“ 2001 m. Grupė išleido debiutinį albumą 2008 m. rugpjūčio 8 d. D. O’Donoghue rašė visas albumo dainas. Albumas sulaukė komercinio pasisekimo, ypač D. O’Donoghue gimtinėje Airijoje. Albumas pasiekė pirmą vietą Airijos albumų tope. Grupė išleido dar du albumus: „Science and Faith“ 2010 m. ir „#3“ 2012 m. „The Script“ koncertavo Jungtinėje Karalystėje dideliuose arenose ir miestuose, kaip kaip Birmingeme, Londone ir Mančesteryje.

The Voice UK[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2012 m. D. O’Donoghue debiutavo „The Voice UK“, šalia Jessie J, Will.i.am ir Tom Jones. 2013 m. liepos 16 d. D. O’Donoghue pasakė, kad jis paliks realybės šou, kad galėtų daugiau pastangų paskirti grupei „The Script“. Ricky Wilson perėmė jo vietą trečiam sezonui.