Codemasters

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Codemasters
FormaPrivati kompanija
PramonėVideo ir kompiuteriniai žaidimai
Įkurta1986 m.
Centrinė būstinėVorikšyras, JK
Svarbiausi darbuotojaiFrank Sagnier (CEO)
ProdukcijaDizzy, Micro Machines, Brian Lara Cricket, TOCA/Grid, Colin McRae Rally/Dirt, LMA Manager, Operation Flashpoint, Overlord, F1
Darbuotojų400
Tinklalapiscodemasters.com/uk/

Codemasters (taip pat vadinami The Codemasters Software Company Limited) – kompiuterinių žaidimų kūrėjai iš Jungtinės Karalystės. Įmonę 1986 m. įkūrė Richard Darling ir David Darling. „Codemasters“ laikomi vieni seniausių nepriklausomų žaidimų kūrėjų Didžiojoje Britanijoje.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1986 m. „Codemasters“ pradėjo kurti žaidimus tuo metu ypač populiariam Sinclair ZX Spectrum kompiuteriui. Pirmieji kompanijos žaidimai buvo įprasti veiksmo žaidimai su tam tikrų galvosūkių elementais. Vėliau kompanija savo žaidimus pradėjo leisti ir kitiems kompiuteriams.

„Codemasters“ buvo žymūs dėl savo ilgų simuliatorių serijų leidimų, ypač populiarūs buvo sporto simuliatoriai (pavyzdžiui, „Pro Boxing Simulator“).

Nuo 1998 iki 2003 m. „Codemasters“ didelį dėmesį skyrė muzikos simuliatorių žaidimams PlayStation, PlayStation 2 konsolėms ir asmeniniams kompiuteriams – „MUSICtm“, „Music 2000“, „MTV Music Generator“ ir „MTV Music Generator 2“.

2009 m. kompanija įkūrė savo skyrių JAV, kuris pradėjo savo veiklą naudodamasis buvusios kompanijos „Sierra Entertainment“ įranga. Nuo to laiko kompanija leidžia tokias žaidimų serijas kaip „TOCA Touring Car“, „Colin McRae Rally“, „Brian Lara Cricket“ ir „Operation Flashpoint“.

F-1 žaidimų kūrimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2008 m. gegužės 9 d. „Codemasters“ laimėjo konkursą tapti oficialia Formulės 1 žaidimų kūrėja, pakeičiant iki tol buvusią „Sony“. Pirmasis šios serijos žaidimas „F1 2009“ buvo išleistas Wii ir PlayStation Portable konsolėms 2009 m. rudenį.

2010 m. rugsėjį buvo išleistas „F1 2010“, kuris buvo skirtas Xbox 360 bei PlayStation 3 konsolėms ir asmeniniams kompiuteriams. Šis žaidimas buvo pripažintas geriausiu metų žaidimu sporto srityje.[1]

2011 m. rugsėjo pabaigoje buvo išleistas trečiasis kompanijos žaidimas apie Formulė 1 – „F1 2011“. Žaidimas buvo skirtas asmeniniams kompiuteriams, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo 3DS ir PlayStation Vita.

2012 m. kovo 13 d. kompanija paskelbė pasirašiusi naują kelerių metų sutartį su Formulės 1 teisių valdytojais dėl tolimesnių žaidimų apie F-1 kūrimo.[2] Tų pačių metų rugsėjį išleistas „F1 2012“.[3]

Vėliau kasmet buvo išleidžiama naujausia Formulės 1 žaidimais paremta dalis.

F1 2015“ dalis buvo pirmoji „Codemasters“ skirta aštuntajai kompiuterinių žaidimų konsolių kartai. Vėliau išleisti „F1 2016“ ir „F1 2017“.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]