ClamAV

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Clam AntiVirus

ClamTk Virusų skeneris
KūrėjasTomasz Kojm
ParašytaC, C++
Operacinė sistemakryžminė platforma
TipasAntivirusinė programa
LicencijaGPL
Svetainėwww.clamav.net
ClamWin
ClamAV in command line

Clam AntiVirus (ClamAV) – plačiai naudojama nemokama antivirusinė programa, veikianti keliose operacinėse sistemose, įskaitant Unix pagrindu pagrįstas operacines sistemas, Microsoft Windows ir Apple Mac OS X. Šis įrankis dažniausiai naudojamas pašto serveriuose kaip elektroninio pašto virusų skeneris.

ClamAV yra atviro kodo programinė įranga išleista su GPL licencija. ClamAV ir jo atnaujinimai yra prieinami nemokamai.

ClamAV yra nustatytas automatiškai atnaujinti savo virusų sąrašo sprendimus per Internetą. Programą galima valdyti iš komandinės eilutės, ji gali analizuoti suspaustas rinkmenas (pvz., *.rar), atpažįsta virš 80 000 virusų, kirminų ir trojanų.

Mac OS X[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo Server Mac OS 10.4 operacinės sistemos išleidimo Apple operacinėje sistemoje įdiegtas ClamAV, kuris atlieka virusų skenavimą, susijusį su elektroninio pašto paslaugomis. Be to, kompiliaciniai asistentai kaip Fink ir MacPorts turėjo galimybę instaliuoti ClamAV. Counteragent programinė įranga iš Jett Fuel Productions turi EIMS pagrįstą elektroninio pašto paslaugą naudojant ClamAV virusų skanavimą.

Microsoft Windows[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

ClamWin suteikia grafinę vartotojo sąsają ClamAV naudotojams Microsoft Windows sistemoje, įskaitant skanavimo laiko suplanavimą, Explorer programoje kontekstinio meniu integraciją, bei įskiepius į Microsoft Outlook ir Firefox.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]