Aptarimas:Standartas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

"Produktas – veiklos ar procesų rezultatas. Procesas – visuma veiksmų, kuriais pertvarkomas (perdirbamas) gavinys. Paslauga – tiekėjo veiklos, skirtos kliento poreikiams tenkinti, rezultatas." Šie terminai neturi tiesioginio ryšio su straipsniu ir turėtų būti išmesti, nebent kas galėtų argumentuoti kam jie ten reikalingi. Dirgela 19:23, 18 Rugpjūčio 2005 (EEST)

rekomenduoju susipažinti su standartizacijos įstatymu [1] ir terminais. Šie terminai iš šio įstatymo... suprantama, straipsnis gali būti praplėstas --AndriuZ 19:52, 18 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Susipažinau - tai ką bendro su straipsniu Standartas turi Lietuvos standartizacijos įstatymo sąvokos, būtent produktas, procesas ir paslauga? Gal geriau neplėsk straipsnio o tiesiog pilnai perrašyk įstatymą?Dirgela 20:38, 18 Rugpjūčio 2005 (EEST)


Jei nebus konkrečių pagrįstų argumentų, viskas išskyrus pirmą pastraipą turėtų būti šalinama - tik eilinis nerišlios informacijos kratinys ne vietoje. O pirmoji pastraipa irgi turėtų būti perdaryta, nes "Standartas – sutarimu parengtas ir pripažintos standartizacijos institucijos priimtas dokumentas, ..." netiksliai nusako esmę - standartas nebūtinai turi būti ISO ar panašiai, gali būti ir kompanijos programavimo (ar bet kokio kito proceso) standartas, kuris sėkmingai naudojamas ir be jokios institucijos patvirtinimo. knutux 08:11, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Čia reiktų žodyninio apibrėžimo, nes dabar tai tik vienas iš apibrėžimų variantų. Beje ir tarptautinio standarto apibrėžimas netikslus - tarptautinius standartus be ISO priima dar bent dvi taprtautinės organizacijos. Dirgela 10:53, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)