Aptarimas:Spindesys

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dydis ir jo matavimo vienetas[redaguoti vikitekstą]

Gaila, kad angliškoje wiki nėra skirtumo tarp Apparent brightness - paties dydžio, mūsų terminologija Spindesio ir Apparent magnitude - to dydžio mato, mūsų terminologija Regimojo ryškio (arba ryškio). Dėl to informacija gaunasi šiek tiek suplakta. Tačiau jei mes kalbame apie kažkokio objekto regimąjį ryškį, tai visada, kad ir neišreikštai, suvokiame jog tai yra dydis, apibūdinantis jo spindesį. Jei kalbėti terminais, kuriuos suprastų ir ne astronomai, tai faktiškai dabar gaunasi, kad yra apjungti straipsneliai Jėga (kaip fizikinis dydis) ir Niutonas kaip matavimo vienetas. Kadangi nieko geresnio nesugalvoju, tai kol kas palieku viską apjungta viename straipsnelyje. Orionus 16:31, 2007 Gegužės 17 (EEST)

Čia vienas paprasčiausių paaiškinimų, kaip susiejamas spindesys su ryškiu - [1] (pagal ką turbūt ir aprašei). O jei angliškoj wiki ir nėra skirtumo (kuo visgi abejoju), tai čia taisydamas visvien klaidini skaitytojus taisydamas ryškį į spindesį. - andrius.v 17:42, 2007 Gegužės 17 (EEST)
Netaisiau aš regimojo ryškio į spindesį. Jei atkreipėte dėmesį, aš taisiau tik link'ą, o terminas, kuris, rodomas skaitytojui, liko tas pat. Aš tiesiog norėjau išvengti, kad dabar regimasis ryškis neatsidurtų tarp Dvigubi peradresavimai. Nors dabar matau, kad tai gal buvo ir persidraudimas. Bet jei turite kokių nors idėjų, kaip čia viską sustatyti į vietas, tai reikėtų ir padaryti. Arba bent gerai padiskutuoti, kad kažkam kiltų tų idėjų. Orionus 18:29, 2007 Gegužės 17 (EEST)
A, čia dėl to buvo. Tada atsiimu "kaltinimus" :-) Šiaip, aš tai atskirčiau regimąjį ryškį nuo šio straipsnio (visada lengviau ieškot atskirai padėtų daiktų negu krūvoj), bet kadangi tokie maži straipsniai, tai galima palikt ramybėj. - andrius.v 16:25, 2007 Gegužės 18 (EEST)