Aptarimas:Rumunija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar šios mažesnės rezoliucijos nuotraukos išties yra geresnės kokybės, čia nemenkas klausimas :) . Nors sutinku, kad ta Bramo pilies, nors ir perpus mažesnės rezoliucijos, atrodo geriau, nei maniškė (apie kalnų nuotrauką to paties negaliu pasakyti). Na, bet šios yra GFDL, taigi, jei tai taip svarbu, galima palikti (vistik įdomu, ar bet kokios kokybės GFDL nuotrauka bus geriau už neGFDL, ar yra kokios ribos?). Reikės pasistengti geriau dėti nuotraukas vietų/reiškinių, kurių commons nėra :) . Augustinas Žemaitis 11:54, 30 Spalio 2005 (EET)

Tavo nuotraukos kartais ne su mobilu telefonu darytos? Kol dar sumažinta versija straipsnyje pusė velnio, bet kai paspaudi ir atsidarai nuotraukos puslapį ir pamatai neryškią nuotrauką ir po apačia ryškią praktiškai dvigubai daugiau vietos užimančią licenziją, tai (man) iš kart norisi surasti geresnę alternatyvą. E rulez 12:06, 30 Spalio 2005 (EET)
Jo, atspėjote, su mobiliu telefonu :) . Bet esmė ta, kad bent jau tų nuotraukų, kurias įdėjai, tai raiška dar mažesnė, pvz. ta su Bramo pilimi visai neišsididina (mano būtent ta su Bramo pilimi irgi buvo prastesnė už kitas, nes ten, rodos, fotografavau priartinęs, o taip labai išplaukia vaizdas). Šiaip Commons yra tikrai gerų nuotraukų, ir aš neprieštarauju aišku, jei tikrai geresnės kokybės nuotrauka bus įdėta vietoje maniškės; sutinku, kad šios nėra geros kokybės (640x480). Augustinas Žemaitis 12:21, 30 Spalio 2005 (EET)

Netikslumas - viduramžiais rumunų nebuvo!

Ne GFDL licencijos nuotraukos naudojamos tik iš būtinumo, jei nėra alternatyvos. Tai nereiškia, kad jos nepageidaujamos - daugeliu atvejų alternatyvos nėra, tačiau jei alternatyva yra, keičiama turėtų būti iškart, nes susigaudyti asmeninėse licencijose ir jų naudojimo sąlygose yra sudėtiga. O tu nebandei niekad žiūrėti Creative Commons licencijų - gal jos tau pilnai tiktų ir kitiems būtų žymiai aiškiau. --Dirgela 12:38, 30 Spalio 2005 (EET)
O kur tas licencijas galima rast? Augustinas Žemaitis 11:26, 31 Spalio 2005 (EET)
Iš pradžių siūlau susipažinti su Commons:Licensing ir visa commons projekte esančia informacija apie licenzijas. E rulez 13:05, 31 Spalio 2005 (EET)

Ilgi tekstai po nuotraukom mano galva nėra gera praktika - straipsniai išsikraipo, tekstas išsimėto, nuotraukos su ilgais tekstais šiek tiek dubliuoja straipsnį, ir nesudaro visumos su tekstu. Sumoj gaunasi eklektika, o ne normalus enciklopedinis straipsnis, kuriame iliustracijos turėtų iliustruoti tekstą, o ne atvirkščiai. Kol kas tekstus sutrumpinau, jei nesutiksit su manim - grąžinsiu. Dirgela 18:09, 30 Spalio 2005 (EET)

Visiškai sutinku, nuotrauka turi tik iliustruoti esamą tekstą. Jei nuotraukai paaiškinti reikia parašyti kelis sakinius (nekalbu apie diagramas, schemas ir pan., po kuriomis yra būtini papildomi paaiškinimai, pvz., straipsnyje Žiedas), tai kyla įtarimas, ar ta nuotrauka iš viso tinka tam straipsniui.
nuotraukos su ilgais tekstais šiek tiek dubliuoja straipsnį - dar gerai jei dubliuoja, o jei nuotraukos aprašyme pateikiama informacija, kurios net nėra tekste? E rulez 19:29, 30 Spalio 2005 (EET)