Aptarimas:Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

O ar čia enciklopedinis straipsnis? Čia gal iš to straipsnio kažką būtų galima panaudoti straipsnyje Alkoholizmas. O čia ne tik kad abejotinas pats straipsnis, bet dargi ir kvailas pavadinimas "Alkoholio draudimas Lietuvoje". Tai ar kas uždraudė alkoholį Lietuvoj?! Užvakar buvau Norfoj, kaip mačiau pilna visokio alkoholio, tik pirk :) * Hugo ¿díme? 23:18, 2008 gegužės 1 (EEST)

Jūs nesidalinkite aptarimuose asmeniniais išgyvenimais ir patirtimi - Dirgėla tai laiko piktnaudžiavimu aptarimuose ir blokuoja pvz. 6 mėn. Straipsnio pavadinimas apibūdina prohibiciją Lietuvoje. Atkreipkite dėmsesį - tai yra ne uždraudimas, o tik draudimas - į tai įeina pvz. draudžiama prekiauti alkoholiu po 23 val, ar vairuoti, jei kraujuje daugiau nei...draudžiama parduoti alų asmenims jaunesniems nei...ir pan. Straipsnis atspindi svarbią visuomeninę problemą ir jos būseną - pilnai enciklopediška. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 78.62.11.65 (aptarimasindėlis) 23:35, 2008 gegužės 1 (EEST)


Kodėl vistiek beviltiškas - pvz įdomu būtų alkoholio prohibicija JAV su Al Kapone veikla...jūs argumentuokite - kad dalį apie alkoholio vartojimą Lietuvoje reikia nukelti į alkoholizmą ar atskiru straipsniu versti - sutinku - bet negi dėl to vistiek beviltiška? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 78.62.11.65 (aptarimasindėlis) 23:45, 2008 gegužės 1 (EEST)

Beviltiškas jau yra vien straipsnio tokiu pavadinimu egzistavimas (gal nors Alkoholio prohibicija, ar Priemonės mažinti alkoholizmą), antra - straipsnis gan šališkas kompleksas priemonių draudžiančių alkoholio vartojimą ar netgi jo reklamą Lietuvos Respublikoje. Ir išviskaip minėjau, didžiąją teksto dalį galima sėkmingai inkorporuoti į straipsnį Alkoholizmas (bent jau pirmąją dalį). Pats tekstas iš esmės nėra beviltiškas, tik jo pateikimas visai neenciklopediškai atrodo. * Hugo ¿díme? 23:52, 2008 gegužės 1 (EEST)


Pradžiai buvo rašytas apie Alkoholio reklamos draudimą, tačiau iš esmės tai viena iš pilno draudimo dalių. --Atlantas 23:52, 2008 gegužės 1 (EEST)

Realiai straipsnio tema - Alkoholinių gėrimų ((gamybos), vartojimo ir teisinio reguliavimo) istorija Lietuvoje or smthing. Tada dar reikia trumpo įžanginio tekso ir nuorodų iš straipsnio Alkoholiniai gėrimai skyrių Teisinis reglamentavimas ir Istorija. Trintukas 00:46, 2008 gegužės 2 (EEST)

p Atlantai - Alkoholio vartojimas Lietuvoje prasidėjo dar neolite perėmus alaus gamybos technologijas. Beje, keisdami „piktnaudžiavimą alkoholiu Lietuvoje“ į „vartojimą“, jūs kaip tik pažeidėte neutralumą - atlikote smulkų veiksmą naudingą prekiautojams alkoholiu ir Lietuvos priešams, nes tai yra itin didelė grėsmė ir tai reikia aiškiai nedviprasmiškai įvardinti. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 195.182.67.130 (aptarimasindėlis) 11:01, 2008 gegužės 2 (EEST)

Vartojimas yra tikrai neutralesnis už piktnaudžiavimą (vienaip ar kitaip reiktų keisti šį žodį, kiek neutralesniu, didelis vartojimas(?)), kadangi jūs akivaizdžiai nusistatęs prieš alkoholio vartojimą, pasistenkite žiūrėti nešališkai. Straipsnis turėtų aprašinėti tik faktus, nesakydamas kad alkoholio vartojimas yra blogis ar gėris :D, pamąstykite. --Atlantas 12:10, 2008 gegužės 2 (EEST)
Vartojimas 19a. buvo virtęs besaikiu ir privertė kunigus iš sakyklų apie tai kalbėti žmonėms. Iš ties - reikia laikytis maksimaliai įmanomo objektyvumo ir šiuo atveju besaikis vartojimas yra faktas, kurį galima dar labiau tikslinti. Piktnaudžiavimas yra vedinys iš objektyvaus fakto, būdingas medicininiam socialiniam vertinimui, todėl jis labiau tiktų minint Valančiaus žodžius. Su neutralumo problema susiduriama, kai tenka vertinti, todėl geresnis būdas įvardijant blogį yra autoritetingo vertintojo citavimas. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 195.182.67.130 (aptarimasindėlis) 13:50, 2008 gegužės 2 (EEST)
Na, žiūrint kur. Vikipedijoje dažnai geriau pateikti „sausus“ faktus ir skaičius - tegu skaitytojas persiskaito ir pats įsivaizduoja (žr. Wikipedia:Neutralus požiūris, ypač poskyris „Tegu faktai kalba patys už save“). Kaip sakoma, protingas supras. Kad ir Šapoka - kaip apibūdina blaivybės brolijų sėkmę? Paminėdamas, kad Rusija planavo iš Kauno gubernijos 1859 m. surinkti 948056 rublius už degtinę, o tesurinko 53146 rublius. Iš pažiūros - „sausi“ skaičiai, bet argi jie ne aiškūs? --Martynas Patasius 20:30, 2008 gegužės 2 (EEST)
Ir, jei nesunku, suraskite patikimą šaltinį, kuris „prognozuoja didelį apsigimimų skaičių“. --Atlantas 12:13, 2008 gegužės 2 (EEST)
tokio mokslinio tipo, kaip žemiau pateiktas - internete begalės - per pusę milijono

"Men who drank a lot of alcohol had been shown to have increased rates of sperm defects; and nicotine from tobacco found its way into seminal fluid as well as blood. We need to open up our eyes and look at the evidence. My advice to young couples would be moderation. Substances that have an impact on reproduction are often also carcinogenic. If I was a young man I would not drink very heavily and not smoke two packets of cigarettes a day while I was trying to conceive a child," said Professor Cynthia Daniels, from Rutgers University in New Jersey.

http://news.softpedia.com/news/Sperm-Mutations-Caused-by-Alcohol-Tobacco-and-Pesticides-are-Transmitted-Along-the-Generations-79132.shtml -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 195.182.67.130 (aptarimasindėlis) 13:50, 2008 gegužės 2 (EEST)

būkit malonus pacituokite bet kurią autoritetingą nuorodą, nes nežinau kaip tai daryti. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 195.182.67.130 (aptarimasindėlis) 13:54, 2008 gegužės 2 (EEST)

Ne, kad būtent Lietuvoje prognozuojamas didelis apsigimimų skaičius, tokią nuorodą ... Ir prašome neatitaisinėti „besaikis“ ir pan., čia enciklopedija, ne romanas, todėl nenaudojama literatūrinė/grožinė kalba.--Atlantas 19:55, 2008 gegužės 2 (EEST)

Jūs mane stulbinate. 1. Tą faktą, kad Lietuvoje dėl masinio alkoholio vartojimo bus daug apsigimimų yra išsakę autoritetingi gydytojai, kurie net skundėsi, kad jų neleidžia į TV - girdėjau apie tai paskaitoje. 2. Aš jums pacitavau vieną iš pusės milijonų mokslinių tekstų apie tai - negi jūs manote, kad lietuviai yra kitokie nei kitų kraštų gyventojai ir jiems negalioja visiems išsilavinusiems žmonėms žinomos tiesos? Logika elementari -pasaulio mokslo nustatytas sąryšis tarp padidinto alkoholio vartojimo ir mutacijų. Lietuvoje konstatuotas aukštas alkoholio vartojimo lygis, todėl medikai ir kalba apie tai. Pasirauskite jei jau taip norite cituoti sverikatos žurnale -ten turėtų būti, bet šiuo atveju manau pakanka ir užsieninių autoritetingų mokslininkų faktų. 3. Iš ties čia ne romanas, tačiau tam tikri stiliaus reikalavimai turi būti taikomi. „Besaikis“ yra žymiai geresnis apibūdinimas tai smuklių ir traktierių atmosferai, kuri 19a. susikūrė caro okupuotoje Lietuvoje. Bijau, kad už jūsų siūlomą variantą, lietuvių kalbos mokytoja jums gerokai atskaitytų. Esu bendravęs ir su enciklopedijų redakcija, ir su daugelio leidinių redaktoriais , todėl jaučiuosi kaip senas vilkas šiuo atveju teisus. Gerai, kad jūs su jaunatvišku entuziazmu rūpinatės šiais dalykais, bet šiek tiek pagarbos žilam plaukui vertėtų rodyti - atrodo, kad pavyko ištraukti šį straipsnį iš hugiško beviltiškas. Ta pastraipa yra mano ir aš už ją jaučiuosi atsakingas. Kodėl jūs manote, kad nestilistiškas - didelis alkoholio vartojimas- yra tinkamas, o žodis besaikis nevartotinas enciklopedijose? Pasiskambinkite į enciklopedijų leidyklą - jus pakonsultuos. Šiaip jau baltai skanaudavo midų, o degtinės maukimo įprotis atėjo su rusifikacija. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 81.7.103.17 (aptarimasindėlis) 22:04, 2 gegužės 2008‎ (EET)[atsakyti]
Aš norėčiau jums pasiūlyti nesikarščiuoti, o prisijungti nauju naudotoju (jei tokiu dar neesate), o straipsnis juk ne "šventa karvė", pataisysim visi drauge, kaip atrodys geriau... Siggis 22:07, 2008 gegužės 2 (EEST)


p Siggi - tai jūs karščiuojatės - buvo klausta -kur nurodyta kaip cituoti muziką - niekas nepaaiškino. Jūs kelintą kartą kaip barbaras ir vandalas sunaikinote nuorodas straipsnyje apie jazz legendą Glenn Miller tvarkos darymo pretekstu. Jūs pateisinote Dirgėlos neadekvačius veiksmus blokuojant net 6 mėn autorių vien per sekmadienį parašiusį dešimt neblogų wiki straipsnių apie fotografijos pradininką Lietuvoje, apie pasaulio muzikos įžymybes, o ne urugvajaus departamentus. reikalavimas nerašyti stub straipsnių yra nepagrįstas -geriau jau tokie, nei iš vis nėra, geriau 1000 reikalingų stub nei šimtas sutvarkytų. Tvarkingumas yra be abejo gerai, bet reikalauti pedantiškos tvarkos iš nepatyrusio autoriaus nėra visai gerai ir tuo pretekstu pritarti blokavimui, atilktam dėl politinių priežasčių - pusei metų. Nenoriu su tokiais tvarkdariais bendrauti, nors jūsų pagalba patvarkant tuos reikalingus visiems straipsnius taip pat daugeliu atvejų buvo pravarti - už tai jums buvo padėkota. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 81.7.103.17 (aptarimasindėlis) 22:18, 2 gegužės 2008‎ (EET)[atsakyti]
Stub irgi ne visada gerai, nes enciklopedijomis naudojasi ir studentai, ir moksleiviai ir t. t., kuriems reikia informacijos, o ką daryti su keliais sakiniais. Gerbiu kiekvieną autorių, kaip jis berašytų, nes visi darom tą patį darbą - bet būtent kai kuriuose straipsniuose Youtube jau yra per daug. Beje, kitus straipsnius, kuriuos aš (ar kiti) pažymėjo kaip tvarkytinus, vis tiek kas nors sutvarkys (kad ir aš), dėl to ir reikalingas skydelis. Kitas pastebėjimas - kadangi visi dirbam (kuriam, rašom ir t.t.), nereikėtų kitų apšaukti vandalais, barbarais ir t.t. Aš irgi turiu nuomonę apie kitų kūrybą, bet juk ji irgi reikalinga? LT vikipedija juk visai jauna, atminkit tai. Siggis 22:29, 2008 gegužės 2 (EEST)

Grąžinau originalią versiją ir pakeičiau pav., kad nebūtų tapatinama su visišku draudimu, nes kai kas į lankas nuvažiavo.--Atlantas 22:53, 2008 gegužės 4 (EEST)