AliExpress

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
AliExpress
Formadukterinė įmonė
Pramonėelektroninė komercija
Įkurta2010 m.
HoldingasAlibaba Group

„AliExpress“ – internetinių aukcionų ir elektroninės prekybos bendrovė. Internetinė parduotuvė buvo įkurta 2010 m. „Alibaba Group“ Kinijos koncerno ir yra orientuota į užsienio šalių rinkas, tarp jų ir Lietuvos rinką.[1]

AliExpress.com veikia kaip tarpininkas tarp pirkėjo ir pardavėjo, aptarnaujantis mažmenininkus ir didmenininkus. Iš esmės tai yra „eBay“ ir „Amazon“ analogas, tiekiantis prekes iš Kinijos rinkos. „AliExpress“ bendrovė neleidžia Kinijos pirkėjams apsipirkti šioje platformoje, nepaisant to, kad visi pardavėjai yra iš Kinijos. „Alibaba Group“ turi „Taobao“ bendrovę orientuotą į Kinijos rinką.

Internetiniame puslapyje lengva surasti informaciją apie prekes: įvertinimus ir žmonių atsiliepimus, kurie įsigijo ir panaudojo prekes. Klientai taip pat gauna užsakytų prekių sekimo numerius. Internetiniame puslapyje yra įmanoma nusipirkti įvairių prekių už didmeninę kainą.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „What's the difference between Alibaba.com and AliExpress.com?“. Help Center. Alibaba.com. Nuoroda tikrinta 18 birželio 2019.