Alessandra Perilli

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Medaliai
Atstovaujant: San Marinas
Šaudymas
Olimpinės žaidynės
Sidabras 2020 Tokijas Mišriai
Bronza 2020 Tokijas Tranšetas
Pasaulio čempionatas
Bronza 2010 Miunchenas Komandinis Tranšetas
Europos žaidynės
Bronza 2015 Baku Maišytas Tranšetas
Europos jaunimo čempionatas
Bronza 2008 Nikosija Tranšetas

Alesandra Perili (Alessandra Perilli, g. 1988 m. balandžio 1 d.) – San Marino sportinio šaudymo atstovė, kuri specializuojasi tranšetinės aikštelės šaudymo rungtyje. Olimpietė ir pasaulio čempionato prizininkė.[1]

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2008 m. Kipre vykusiame Europos jaunimo čempionate Perilli iškovojo savo pirmąjį tarptautinį medalį. Tranšeto rungtyje sportininkė pelnė bronzos medalį. 2009 m. Europos mažųjų valstybių žaidynėse Perilli pelnė sidabro medalį, o tais pačiais metais vykusiose Viduržemio jūros žaidynėse sportininkė iškovojo bronzos medalį. 2010 m. pasaulio sportinio šaudymo čempionate Perilli tranšeto individualioje rungtyje kvalifikacijoje pataikė į 69 lėkštutes ir galutinėje įskaitoje dalinosi 9-17 vietomis, o komandinėje įskaitoje kartu su San Marino rinktine pelnė bronzos apdovanojimus. 2011 m. pasaulio taurės varžybų pirmajame etape Perilli pateko į finalą ir užsitikrino kelialapį į 2012 m. vasaros olimpinės žaidynes. Po metų vykusioje Londono olimpiadoje Perilli buvo vienintelė šalies atstovė šaudymo rungtyse. Tranšeto varžybose Perilli pateko į finalinį etapą, kuriame kartu su dar dviem sportininkėmis surinko 93 taškus ir kovojo dėl 2-4 vietų. Tik po pratęsimo varžovėms nusileidusi Perilli liko 4-oje vietoje ir tik per vieną šūvį nuo pirmojo San Marino olimpinio medalio. Tai aukščiausiais San Marino sportininkų pasiekimas istorijoje. 2014 m. pasaulio sportinio šaudymo čempionate šaulė užėmė 6-ąją vietą. 2015 m. pasaulio taurės antrajame etape Perilli pelnė aukso medalį ir užtikrino San Marinui vietą 2016 m. vasaros olimpinėse žaidynėse.

2020 m. vasaros olimpinėse žaidynėse Perilli dalyvavo individualioje ir komandinėje rungtyse. Moterų individualios tranšeto rungties atrankoje San Marino atstovė pasiekė 122 taškų rezutatą ir su antru geriausiu rezultatu pateko į finalinį etapą. Finale sportininkė iškovojo bronzą ir tapo pirmąją olimpinę medalininkę iš San Marino.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Profile“. olympedia.org. Nuoroda tikrinta 2021 m. sausio 16 d..